FOTO S-a inaugurat prima librărie „Adevărul“ din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constanţa este al şaselea oraş care deschide librăria „Adevărul", în centrul oraşului, pe Bulevardul Tomis nr. 117.

În prezenţa Cristinei Tamaş, preşedintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor, a conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, profesor la catedra Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, şi a conf. univ. dr. Daniel Flaut, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Grigore Cartianu, publicistul şi redactorul-şef al cotidianului „Adevărul" a inaugurat oficial noua librărie „Adevărul" situată pe Bulevardul Tomis nr. 117. Nu este puţin lucru ca în vremuri în care marile centre se închid se închid Adevărul Holding să inaugureze librăria „Adevărul“ la Constanţa.

image

Casă a cărţii

„Intenţia noastră este să lărgim această reţea şi să oferim cărţi de calitate. În curând vom avea şi alte edituri în librăria «Adevărul», precum şi cartea «Mădălina. Viaţa şi moartea unei artiste», care se va distribui împreună cu cotidianul Click", a spus Grigore Cartianu, prezent sâmbătă la lansarea librăriei „Adevărul" de la Constanţa.

„Când în Constanţa noastră se deschide, nu un mall, nu un magazin, ci o casă a cărţii, este un eveniment cultural de suflet. Este un dar pentru noi, constănţenii, să primim librăria în oraşul de la malul mării", a spus Aurelia Lăpuşan.

Cu ocazia lansării librăriei „Adevărul", invitaţii au dezbătut subiectul tratat de cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor". „Cea mai mare învăţăminte pe care am tras-o din cartea domnului Cartianu este aceea că am aflat ce înseamnă lăcomia, dorinţa de putere, necorelarea dintre cei de sus şi mase", a apreciat Cristina Tamaş.

Daniel Flaut apreciază calitatea grafică excepţională a volumelor apărute la Adevărul Holding, iar despre „Sfârşitul Ceauşeştilor" spune: „Din 1989 am rămas cu acea telenovelă a Televiziunii Române. Acum, am venit să citesc adevărul".

image

Inivitat la Universitatea Ovidius

Cei trei, Cristina Tamaş, Aurelia Lăpuşan şi Daniel Flaut, i-au lansat o invitaţie lui Grigore Cartianu, aceea de a fi prezent printre studeţii Universităţii „Ovidius“ Constanţa. „O să folosesc cartea ca pe material didactic la Jurnalism. «Sfârşitul Ceauşeştilor» este cea mai bună lecţie de manipulare pentru viitorii jurnalişti“, a spus Aurelia Lăpuşan. Ideea a fost continuată şi de Daniel Flaut. „Cartea trebuie regăsită în biblioteca studenţilor de la Istorie“, a spus el.

image

Despre cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor“, Aurelia Lăpuşan a mai adăugat: „Volumul lămureşte lucrurile. Grigore Cartianu este foarte logic, cerebral. L-am descoperit şi un bun portretist şi, în plus, a reuşit să ne facă să-i judecăm pe cei doi, Elena şi Nicolae Ceauşescu, dincolo de mască, dincolo de milă“.

La final, Grigore Cartianu a oferit timp de trei ore autografe celor prezenţi şi a anunţat că într-o săptămână urmează să lanseze alte două librării „Adevărul", în Iaşi şi Galaţi.

Nelia Zamfir a venit la lansarea librăriei „Adevărul“ şi să cumpere volumul lui Cartianu. „Cred că o să am o mare surpriză după ce am să citesc această carte. M-a impresionat evenimentul acela groaznic de Crăciun. Cred că a fost o crimă să-şi găsească sfârşitul cuplul prezidenţial chiar în ziua de Crăciun. Nu meritau să moară aşa cum s-a întâmplat“, a spus Nelia Zamfir.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite