Rompetrol Rafinare inaugurează un nou terminal de GPL în Portul Midia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazul este stocat în sfere speciale
Gazul este stocat în sfere speciale

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol, a finalizat construcţia unui terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) în portul Midia, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproximativ 3,8 milioane de dolari.

Amplasat în cadrul terminalului petrolier si de gaze lichefiate din Dana 9 a portului, noul terminal are o capacitatea de aproximativ 3.000 de tone/transport, fiind conectat direct la două dintre rezervoarele de GPL ale rafinăriei (aproximativ 3.600 metri cubi). Lucrările realizate de companie pentru dezvoltarea danei au permis atât triplarea capacităţii de transfer a produselor finite (de la 90.000 tone/lună la 310.000 tone/lună), cât şi acostarea navelor maritime cu o capacitate maximă de 10.000 tdw şi a barjelor de tip tanc de maxim 2.000 tdw.

„Terminalul va fi operat de Midia Marine Terminal şi va susţine obiectivele Grupului Rompetrol pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie a GPL-ului (casnic, auto) din România si Republica Moldova“, a declarat Arman Kairdenov, directorul Rompetrol Rafinare.

Lucrările la noul obiectiv au durat aproximativ 14 luni şi au fost realizate de Rominserv - contractorul general al Grupului, companie ce a coordonat în perioada 20 septembrie - 1 noiembrie şi revizia generală a Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals.

Rompetrol Gas are în România trei staţii de îmbuteliere la Năvodari, Arad şi Bacău şi peste 6.000 de puncte de vânzare butelii aragaz. Compania este prezentă şi în Republica Moldova, unde operează o reţea de staţii de distribuţie autogaz, puncte de vânzare butelii, o staţie de îmbuteliere, precum şi capacităţi de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) şi Tîrnova (pentru importurile din est).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite