Români blocaţi în Bulgaria/Două autocare au trecut graniţa şi se îndreaptă spre Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două din cele opt autocare blocate în Bulgaria au intrat în ţară pe la punctul de trecere a frontierei de la Negru – Vodă şi se îndreaptă  în acest moment spre Constanţa.

„În cele două autocare sunt 57 de călători. Am înţeles că ar exista probleme în zona Chirnogeni, însă utilajele de deszăpezire se îndreaptă spre acea zonă“, a declarat comisar – şef Adrian Burcea, de la Poliţia de Frontieră Constanţa.

Alte două autocare care au plecat azi – dimineaţă din Constanţa cu destinaţia Tucia au staţionat la Balcic şi Cavarna, din cauză că drumurile în Bulgaria sunt blocate.

În total, opt autocare, trei microbuze şi zece autoturisme cu cetăţeni români au întâmpinat şi întâmpină probleme din cauza vremii nefavorabile pe teritoriul Bulgariei, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În unele zone din Bulgaria, zăpada măsoară un metru, iar vântul bate cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră.

Acelaşi comunicat MAE informează că în urma intervenţiilor Ambasadei României la Sofia, autorităţile de protecţie civilă şi ale administraţiei locale au dispus măsurile necesare pentru deblocarea drumurilor şi sprijinirea autovehiculelor româneşti, însă din cauza vântului puternic şi ninsorii abundente activitatea utilajelor de deszăpezire este îngreunată şi se desfăşoară cu dificultate.

Ambasada României la Sofia este în contact permanent cu şoferii unor autocare şi cu autorităţile locale.  Ministerul Afacerilor Externe atenţionează asupra condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile în partea de est şi nord-est a Bulgariei, declarată de autorităţile bulgare în situaţie excepţională din cauza ninsorilor abundente şi recomandă să se evite deplasările în această perioadă în zona respectivă.
  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite