Constanţa: Rezervaţia Fântâniţa, pubelă pentru picnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Rezervaţia Fântâniţa, pubelă pentru picnic
Constanţa: Rezervaţia Fântâniţa, pubelă pentru picnic

Oamenii care ies la iarbă verde transformă zona în coş de gunoi. Rezervaţia naturală Fântâniţa Murfatlar a devenit arie protejată din anul 1962, întinzându-se pe o suprafaţă de 66,4 de hectare.

Sute de plante şi animale protejate de lege se află în rezervaţia de la Murfatlar, căreia nu i se dă prea mare atenţie. Grămezi de gunoaie tronează printre copacii deşi, rămăşiţele distracţiei vizitatorilor de weekend.

Gunoaie aruncate lângă panoul antigunoi

Nu ar fi un efort ieşit din comun ca toate tăviţele de la mici şi carne sau cutiile de bere şi PET-urile de la suc şi apă să fie adunate într-o sacoşă şi puse la cele două containere pe care administratorii rezervaţiei, Ocolul Silvic Constanţa, le-au montat acolo. Lipsa de educaţie îşi spune însă cuvântul: într-un luminiş al pădurii, chiar lângă un panou care avertizează cu privire la importanţa conservării rezervaţiei şi la mai puţin de 50 de metri de un tomberon, tronează grămezile de PET-uri şi resturi menajere. 

Pădurarul, „jenat“ de nesimţirea petrecăreţilor

Salubrizarea zonei este efectuată, în limita fondurilor, de Ocolul Silvic Murfatlar. „De obicei merge pădurarul şi îi avertizează cu privire la importanţa păstrării curăţeniei, dar au început să îl ia peste picior. Îi este şi jenă să mai treacă pe acolo, dar o face“, a declarat Florin Velea, şeful Ocolului Silvic de la Murfatlar.

De la primărie s-au primit două tomberoane, care au fost amplasate într-un luminiş, pe care le şi golesc, periodic. Numai că nu prea au ce goli de acolo, pentru că totul e aruncat la întâmplare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite