Revoltă la Penitenciarul Poarta Albă: angajaţii spitalului nu şi-au primit salariile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Poarta Albă
Penitenciarul Poarta Albă

Angajaţii Penitenciarului Spital de la Poarta Albă nu şi-au primit salariile pe luna octombrie şi se gândesc la o acţiune de protest. Oamenii ar fi trebuit să primească banii la data de 10 noiembrie, dar salariile nu au fost virate nici până în prezent.

„Am primit promisiuni că banii îi vom primi în jurul datei de 24 sau 25 noiembrie. Este prima dată când se întâmplă o întârziere în plata salariilor. Despre salariile pe noiembrie nu ştim încă nimic. Pe octombrie vom primi probabil doar o parte din bani - salariul de bază, fără sporurile aferente funcţionarilor publici cu statut special“, a declarat subcomisar Simona Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Poarta Albă. Unitatea are 110 angajaţi - personal de pază, medical şi administrativ. Spitalul are 148 de paturi şi rulează 5.000 de pacienţi, pentru că deserveşte peniteciarele din sud-estul ţării. În plus, având şi secţie de Psihiatrie, primeşte şi pacienţi de la alte penitenciare.

La ora actuală, membrii sindicatului s-au întrunit într-o şedinţă de urgenţă, urmând să stabilească la ce măsuri de protest vor recurge.

UPDATE. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că au fost aprobate fondurile necesare pentru achitarea salariilor, iar plăţile vor fi efectuate săptămâna viitoare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite