Revoltă în Casa Domnului, la Mihail Kogălniceanu. Preoţii i-au îmbrâncit pe jurnalişti FOTOGALERIE / VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la Biserica din Mihail Kogalniceanu
Scandal la Biserica din Mihail Kogalniceanu

Enoriaşii din comuna Mihail Kogălniceanu s-au adunat şi astăzi în faţa bisericii din localitate pentru a-i cere Arhiepiscopului Teodosie menţinerea preotului Constantin Grigorescu în funcţia de paroh la parohia Mihail Kogălniceanu I.

După îmbrânceli şi injurii între enoriaşi şi preoţii prezenţi, Înalt Preasfinţitul Teodosie a acceptat să stea de vorbă cu credincioşii, înainte de şedinţa trimestrială a preoţilor din trei protoerii din judeţul Constanţa, care se ţinea la cealaltă parohie - Mihail Kogălniceanu II.

GALERIE FOTO CU SCANDALUL DIN BISERICĂ

Scandal la Biserica din Mihail Kogalniceanu

Oamenii au încercat să-l înduplece să îl lase pe parohul Constantin Grigorescu să-şi vadă de treabă în parohia lui şi i-au explicat înaltei feţe bisericeşti ce motive au de nu-l văd cu ochi buni pe noul paroh, Marian Caşin. Discuţia s-a purtat în incinta Bisericii Sf. Mihail şi Gavriil, unde accesul presei a fost restricţionat, în ciuda faptului că lăcaşul de cult este al întregii comunităţi. Mai mult, preoţii care îl însoţeau pe IPS Teodosie s-au erijat în bodyguarzi şi au început să-i îmbrânească pe jurnalişti, folosind un limbaj cu totul nepotrivit unei feţe bisericeşti: „Pleacă bă de aici!“.

Discuţia cu enoriaşii s-a purtat cu uşile de la biserică închise, departe de ochii presei şi fără a fi justificată decizia.

Credincioşii din parohie sunt cu totul nemulţumiţi de decizia Arhiepiscopiei Tomisului şi susţine că numirea actualului paroh, Marian Caşin, s-a făcut pe „pile şi pe şpagă“.

„Noi îl vrem pe preotul Grigorescu. Ne trebuie un preot cu priză la enoriaşi, nu cu priză la IPS Teodosie“, spune Eugenia Teşeleanu, o enoriaşă supărată pe decizia Arhiepiscopului.

Vestea l-a luat prin surprindere pe preotul paroh Grigorescu. „Sunt într-o perioadă de refacere, dar nu în incapacitate. Am fost anunţat că îmi vine revizia şi mi s-a prezentat decizia. La momentul acesta nici nu mai am cum să o contest: termenul de contestaţie este de 30 de zile, iar decizia este dată în 1 mai“, a declarat preotul.

Funcţie pe şpagă


Credincioşii din parohia Mihail Kogălniceanu I spun că noul paroh nu a obţinut funcţia pentru că a meritat. „El ne-a recunoscut că a obţinut parohia pe şpagă şi nu are de gând să renunţe. Este un preot care nici măcar nu cunoaşte tainele preoţiei. Nici măcar să citească un acatist nu ştie“, spune Mădălina Roşu, una dintre enoriaşe.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Alin Boc, susţine că enoriaşii au cerut schimbarea preotului din Mihail Kogălniceanu. „Ei ne-au sesizat şi ne-au spus că are probleme de sănătate, că este incapabil să ţină slujbele. El a fost schimbat, însă după ce se va trata, va fi repus în funcţie. Preotul a trecut prin momente grele şi are nevoie de o sănătate bună“, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 
Boc admite că decizia a venit cu întârziere.

Mai multe despre situaţia de la Mihail Kogălniceanu, aflaţi din  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite