Reprezentanţii Asociaţiei Litoral Delta Dunării: Plajele ajung la SRL-uri care nu au legătură cu turismul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia de atribuire a suprafeţelor de plaje, încheiată ieri, ăi nemulţumeşte pe reprezentaţii Asociaţiei Litoral Delta Dunării. Ei susţin că această licitaţie a fost organizată fără consultarea mediului privat, doar pe baza unui ordin al Ministerului Mediului.

Directorul DADL, Marian Mitrea, este acuzat că refuză constant  dialogul cu cei implicaţi direct în turismul de pe litoralul românesc. De asemenea directorul nu a prezentat niciodată un raport în care  să se prezinte veniturile încasate de stat din expolatarea plajelor şi folosinţa acestor fonduri, motiv pentru care solicită ca acesta să demisioneze. 

„Dacă Ministerul Mediului se încăpăţânează să facă turism şi să facă imposibilă orice strategie a noastră de a avea tarife mici pe Litoral, atunci solicitam să se redirecţioneze 10 la sută din suma încasată de DADL de la operatorii plajelor către Asociaţia pentru promovarea Litoralului. Vor fi folosite promovarea destinaţiei, în aducerea de noi curse charter pe Aeroportul «Mihail Kogălniceanu», în susţinerea programelor derulate de ANAT pentru atragerea turiştilor“, a declarat Corina Martin, preşedintele ANAT.


Hotelierii acuză

„Banii adunaţi din închirierea plajelor nu se întorc sub nici o formă de investiţii în Constanţa, nici ca fonduri pentru asigurarea serviciilor de salvamar şi prim ajutor. Este inadmisibil ca nici măcar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să nu fie consultat  înainte de organizarea licitaţiilor. Plajele continuă să ajungă la societăţi comerciale  care nu au nici o legatură cu turismul, şi care se îmbogăţesc din specularea turiştilor pe care abia reuşim sa ii mai atragem pe litoralul românesc“, a mai afirmat Corina Martin.

Hotelierii şi ONG-urile din Asociaţia Litoral Delta Dunării cer ca reprezentanţii Ministerului Mediului să participe la negocierile cu operatorul internaţional de turism TUI, să se implice în negocierea cu operatorii de curse aeriene charter iar 10 la sută din fondurile colectate din închirierea plajelor să fie direcţionate în turism.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite