Relaxare şi recuperare la sanatoriul balnear din Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mangalia, unitate de interes naţional. Trei elemente naturale dau specificul sanatoriului: izvorul mezotermal Hercules cu apă sulfuroasă, nămolul de Techirghiol şi apa de mare, care este

Mangalia, unitate de interes naţional. Trei elemente naturale dau specificul sanatoriului: izvorul mezotermal Hercules cu apă sulfuroasă, nămolul de Techirghiol şi apa de mare, care este încălzită la 32-34 de grade Celsius în procedura terapeutică, pentru a avea efecte benefice.
Tipurile de afecţiuni care pot fi tratate aici sunt: reumatism degenerativ, reumatism inflamatoriu, sechele posttraumatice, afecţiuni ginecologice, dermatologice şi respiratorii. şi procedurile folosite sunt multiple, de la băi, masaje şi împachetări cu nămol, la kinetoterapie în bazine cu apă sulfuroasă şi apă de mare, electroterapie, masaje sedative, duşuri subacvale pentru recuperare şi relaxare.

Cum puteţi ajunge aici
Sanatoriul dispune de două baze de tratament, de o secţie de spital, unde sunt internaţi cei cu afecţiuni grave, şi de un hotel. Fiecare pacient care vine aici beneficiază de o consultaţie medicală şi i se stabileşte un tratament individual. Biletele de tratament se pot obţine pe mai multe căi: pentru secţia de spital, programarea se face telefonic, în limita locurilor disponibile, iar la internare trebuie prezentate biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, adeverinţa de salariat, ordinul de plată al asigurării de sănătate ori cuponul de pensie. Preţul este de 39 RON/zi şi include cazare, masă şi 4 proceduri, iar durata unui sejur este de 12 zile. Prin agenţiile de turism, actele nu sunt necesare, însă preţul se ridică la 126 RON, incluzând cazare, masă şi 3 proceduri. Pensionarii pot obţine bilete prin casele judeţene de pensii care stabilesc şi preţurile, în funcţie de venit. Cei care au cazarea asigurată în altă parte, dar vor să vină la tratament plătesc ficare procedură integral, iar dacă au documentele cerute, la internare pot beneficia şi de reduceri.

Nici personalităţile nu ocolesc centrul de tratament
De-a lungul timpului, personalităţi ale vieţii culturale şi politice, precum şi numeroşi sportivi au venit la sanatoriul din Mangalia pentru tratament. Printre acestea se numără: Grigore Vieru, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Ion Dolănescu, Ion Dichiseanu, Corneliu Vadim Tudor, vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu, Nicolae Sersea, membrii echipei de volei a clubului Dinamo, membrii echipei naţionale de box.

Se poate şi mai bine
Directorul general al sanatoriului, dr. Oleniuc Viorel, ne-a declarat că, deşi din punctul de vedere al serviciilor medicale oferite sanatoriul se ridică la standarde europene, condiţiile de cazare trebuie îmbunătăţite. "Există un decalaj între factorul curativ şi condiţiile hoteliere. Mobilierul este vechi şi neadecvat, iar suprafaţa camerelor este mică. Oamenii nu mai pot veni doar pentru tratament. Hotelul este de o stea, dacă vom avea acordul Ministerului Sănătăţii, vrem să facem o investiţie pentru a-l transforma în hotel de două stele. Nu mai pot concepe concurenţa altor hoteluri care au bază de tratament şi cazare de 2-3 stele." a spus dr. Oleniuc.

"Veni-voi la Mangalia să-mi îndulcesc durerile fizice, sunt în ţară pentru a-mi obloji durerile sufleteşti. Dumnezeu să ne ajute! "
poetul GrigoreIVieru
în vizită la sanatoriu, în 1992

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite