Constanta: Litoral 2009 - Relaxare în oaza de verdeaţă de la Neptun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009 - Relaxare în oaza de verdeaţă de la Neptun
Constanta: Litoral 2009 - Relaxare în oaza de verdeaţă de la Neptun

Demult, pentru român era de bonton să meargă la Neptun. Lumea bună se strângea în timpul sezonului estival în staţiunea cochetă de lângă pădurea Comorova.Din Constanţa se poate ajunge în localitatea din sudul litoralului urmând drumul naţional 39 Constanţa – Mangalia.

Vremea a trecut, iar în topul preferinţelor a ajuns staţiunea Mamaia. Dar farmecul Neptunului s-a păstrat. E o staţiune aerisită, cu multă verdeaţă, chiar dacă şi aici contrastele există. Hotelurile de lux sunt aşezate lângă unităţi de cazare vechi, nerenovate, iar magazinele de chinezării se învecinează cu terasele cochete.

Plaje amenajate


Turiştii care vin în Neptun au parte de linişte. Terasele au fost deschise, la fel şi magazinele, iar preţurile sunt accesibile. Plaja e frumos amenajată, curată, nisipul este afânat, iar turiştii se pot desfăta la răcoarea umbreluţelor de stuf. Închirierea unui şezlong costă 10 – 15 lei lei. Există toalete, dar şi duşuri care pot fi folosite contra unei taxe de unul, respectiv doi lei.

La terasele din apropierea plajei, dar şi la cele din centrul staţiunii, pentru un meniu turistul trebuie să plătească în jur de 40 – 50 de lei. La autoservire, mâncarea e mai ieftină. Un meniu poate fi cumpărat cu 20 – 25 de lei. Oferta este bogată şi la capitolul preparate pescăreşti. Saramura de crap şi somnul prăjit costă în jur de 15 lei. Pentru o porţie de şalău prăjit turistul trebuie să scoată din buzunar 17 – 25 de lei lei. Preţuri mici au guvizii - care costă 6 – 7 lei, şi hamsia – 3 – 4 lei.

Distracţie

Turiştii care vor să se plimbe cu ATV-ul trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 120 de lei pentru o oră şi 60 de lei pentru 30 de minute. Trei ture cu trenuleţul costă 5 lei, la fel şi distracţia în tiribombe. Pentru o oră de plimbare cu bicicleta turiştii trebuie să plătească 25 de lei.

Doamnele cu dare de mână se pot răsfăţa la Cocor SPA. „Masajul cu pietre de bambus, împachetările în ciocolată, duşurile vichy şi masajele cu uleiuri esenţiale sunt cele mai solicitate terapii“, a explicat Lăcrămioara Moroianu, SPA manager.  O şedinţă de masaj cu ulei cald de migdale şi pietre fierbinţi costă 160 de lei, iar pentru răsfăţul cu ciocolată turistele trebuie să scoată din buzunar 150 de lei pentru 50 de minute.O şedinţă de peeling cu miere costă 150 de lei.

Clubbing

Chiar dacă la capitolul viaţă de noapte oferta este mai restrânsă, pasionaţii pot găsi ceea ce caută. În club Vision se vor afla în această vară trupe de animatoare din Spania, dar şi DJ de talie internaţională. Intrarea costă 20 de lei, iar pentru a închiria o masă e nevoie de consumaţie de 300 – 400 de lei. Lângă plaja La Steaguri se află clubul Bora Bora. Patronii. Tot în Neptun sunt şi cluburile Kremlin şi Why Not.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite