Reîncepe circul demolărilor pe litoral! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa şi inspectorii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) reîncep, astăzi, campania de somare, dar şi demolare a construcţiilor care au fost ridicate fără autorizaţii. 

Ieri, Inspectoratul Judeţean în Construcţii (IJC) Constanţa a făcut publică o lista cu societăţi comerciale, care au ridicat construcţii ilegale pe plajă şi care au fost somate să dezafecteze acele construcţii înainte să fie puse la pământ cu wolele. Au primit somaţii pentru demolare, spun reprezentanţii IJC, hotelurile Laguna şi Histria din Mamaia, Antony House, Effo Dane şi Fishery SRL din Năvodari, Nemira Publishing SRL din Vama Veche, SC Dimci SRL, SC Lial Star SRL şi SC Bya Mary SRL din Mangalia şi SC Complex Tineretului din Costineşti. Astăzi de dimineaţă, o primă oprire a reprezentantului Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a fost la Năvodari, la terasa şi restaurantul Sun Shine, care aparţine firmei Antony House. „În momentul în care eu am ajuns acolo, terasa era deja demolată. Au intrat direct cu wola fără ca reprezentantul ministerului să se legitimeze. Nici măcar nu m-au lăsat să-mi iau dinăuntru vitrinele şi lăzile frigorifice sau aparatele de aer condiţionat. Au pus la pământ în câteva minute o investiţie de 30.000 de euro“, spune Lucian Iorga, proprietarul terasei Sun Shine.

Spre sud...

Şi pescăria din zona Hanul Piraţilor, care aparţine de firma Fishery SRL, a avut aceeaşi soartă. „Dimineaţă am găsit pusă la poartă o somaţie şi imediat au venit cu utilajele. În weekend nu este nimeni aici, aşa că nu am avut când să îmi pun la adăpost dintre bunuri. Numai că nu înţeleg de ce ne demolează. noi avem autorizaţie, iar toată contrucţia a fost făcută după proiect. Avem până şi autorizaţie de la Ministerul Agriculturii pentru a pescui“, a declarat Ştefan Răileanu, reprezentantul firmei Fishery.

Procedură ciudată

Investitorii nu au înţeles de ce construcţiile lor au fost puse la pământ, în timp ce clubul Kazeboo, care se află între Sun Shine şi pescăria Fishery a fost lăsat în picoare. „Ce are el şi noi nu avem? nu ne numim Nejloveanu (n.r. proprietarul restaurantului La Proţap Nicolae Nejloveanu)?“, a spus unul dintre administratorii păgubiţi. Mai mult, ei spun că toată capania este ciudată. „Domnul care spune că este reprezentantul Ministerului Dezvoltării a refuzat să se legitimeze. A dat doar ordin să se intre cu wolele în construcţii“, a declarat unul dintre administratori.

Ei au solicitat ajutorul Poliţiei Locale din Năvodari pentru a-l legitima pe cel care a susţinut că reprezintă MDRT şi care a fost asistat în demersurile de demolare de firma Socum şi forţe ale Jandarmeriei.

Avertizare

Cu toate că autorităţile au spus că astăzi nu vor fi efectuate demolări, acest lucru s-a întâmplat şi încă într-un mod ruşinos. „Avertizez deţinătorii de construcţii nelegale, aflate în zona litorală, să îşi obţină autorizaţiile de construire, sau să îşi desfiinţeze construcţiile realizate ilegal, întrucât vor fi dărâmate de MDRT pe cheltuiala investitorilor“, a declarat Christian Gigi Chiru, directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii (IJC) Constanţa.

El a mai transmis „investitorilor de ocazie“, care au obiceiul să construiască în weekend, în lipsa autorizaţiei, să renunţe la această practică pentru că nu vor scăpa de demolare.


image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite