Constanta: Reduceri de ochii lumii la termopane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele promoţionale lasă preţurile la fel de umflate. Deşi cele mai multe materiale sunt de producţie românească, costurile sunt calculate în valută care duce la dublarea cheltuielilor.

Venirea căldurii este semnalul de începere a lucrărilor de renovare a locuinţelor. Pentru ferestre şi uşi, în numai o zi, se pot consulta ofertele a cel puţin zece firme specializate pe tâmplărie PVC, deşi numărul lor este mult mai mare şi în fiecare cartier pot fi găsite sediile mai multor societăţi.

În căutarea unui preţ cât mai bun, finalul alergăturii se dovedeşte dezamăgitor. Nu ai nimic de câştigat chiar dacă plăteşti integral sau în rate.

Preţuri exagerate

Deşi în sediile firmelor bate vântul, acestea îşi permit să ţină preţurile ridicate şi parcă nici nu a ajuns criza pe la ei. Alte firme preferă să îşi închidă direct filialele decât să mai scadă din preţuri.

Şi angajaţii care le prezintă dau impresia că nu se tem că ar putea să îşi piardă locul de muncă şi, unii plictisiţi şi întrerupţi de la un rebus sau o cafea în mijlocul zilei, calculează costurile, dar fără entuziasmul că poate-poate au reuşit să pună mâna pe un client.

„Am consultat multe oferte, dar preţurile mi se par exagerate mai ales în perioada aceasta când salariile au scăzut foarte mult, iar băncile nu mai dau uşor credite“, a declarat Lucian Dima, un posibil cumpărător.

Termopane de furtună

Constanţa este o zonă care în perioada rece se confruntă cu furtuni, iar oamenii au nevoie de o lucrare care să reziste. „Noi punem întărituri la balcon care să reziste atunci când vântul suflă cu putere, iar materialul este dintre cele mai bune“, afirmă Constantin Cinzeacă, un salariat care cât de cât încearcă să îşi dea interesul pentru atragerea clientului.

Calculele se fac în euro, iar reducerile sunt de 15, 20, 30 şi chiar 47%. Preţul final este însă acelaşi, ceea ce iscă mari semne de întrebare: în ce constau aceste discounturi?

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite