Real Madrid este campioana „Talent Cup“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai puternic turneu internaţional pentru juniori organizat vreodată în România s-a încheiat la Constanţa. Patru echipe de adolescenţi,  CF Barcelona, Real Madrid, Galatasaray Istanbulşi Academia Gheorghe Hagi Constanţa, şi-au disputat titlul de campioană.

Titlul a fost câştigat de Real Madrid, cu un punctaj final de 9 puncte, obţinut în urma celor trei zile de competiţii. Partidele s-au disputat pe stadionul „Farul“ din Constanţa.

Întâlnire între rivali

Campionatul s-a desfăşurat în intervalul 10-12 august, iar iniţiativa de organizare a acestui eveniment, în premieră naţională, i-a aparţinut lui Gheorghe Hagi.

Competiţia a adus faţă în faţă două echipe ale căror rivalitate este cunoscută: juniorii Barcelona şi Galatasaray.

„Este meritul şi reuşita lui Gheorghe Hagi. S-a implicat cu trup şi suflet în acest proiect. Organizarea a început încă de anul trecut când s-a deplasat personal la conducerile celor două echipe rivale, unde a şi jucat şi le-a prezentat proiectul“, a declarat preşedintele Academiei Gheorghe Hagi, Paul Peniu.

Academia pe podium


La finalul competiţiei, echipa Academiei constănţene a obţinut un binemeritat loc doi, în urma partidei, ultima din campionat, disputată miercuri cu CF Barcelona. Rezultatul final a fost 2-2.

Podiumul juniorilor

Formaţia Real Madrid, pregătită de Tristan David Celador Rodriguez şi Victor Manuel Torres Mestre, a încheiat turneul de la Constanţa cu trei victorii în tot atâtea întîlniri şi a intrat în posesia trofeului ediţiei inaugurale. Podiumul a fost completat de Academia Hagi (antrenori Daniel Rădulescu şi Ştefan Petcu) şi Galatasaray Istanbul. Trofeul a fost acordat învingătorilor de

Gheorghe Hagi şi de Elena Frîncu, directorul Direcţiei de Sport a JudeţuluiConstanţa.

„A fost o competiţie bună şi cred că am făcut faţă, atât din punct de vedere fizic, cât şi moral. Sper ca la anul să avem opt echipe participante. Şi din punctul meu de vedere Real Madrid a fost cea mai bună echipă, deci merita trofeul“, a declarat Gheorghe Hagi la terminarea campionatului. Cheltuielile organizatorice pentru Talent Cup s-au ridicat la aproximtaiv 100.000 de euro.

Premii surpriză

Festivitatea de premiere a fost urmată de un banchet, organizat la hotelul Iaki.

„Fiecare dintre echipe avea un cadou pregătit pentru Gheorghe Hagi: cei de la Barcelona i-au înmânat un tablou şi un tricou cu nr. 22 cu semnăturile fiecărui copil din echipe“, a declarat Peniu. Real Madrid i-a făcut cadou lui Hagi tricourile lui Iker Casillas şi Cristiano Ronaldo cu semnăturile celor două vedete ale „galacticilor“.

Omagiu pentru „Rege“

Juniorii echipei Galatasaray au purtat la festivitatea de premiere tricouri speciale cu mesajul „El Comandante Hagi“, ce aveau imprimate chipul lui Gheorghe Hagi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite