Războiul din Libia anulează vacanţele românilor. Noua destinaţie este Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au optat pentru excursii în Egipt sau Tunisia şi-au anulat biletele de vacanţă după conflictele care au izbucnit în Libia. Românii au ales Turcia, Grecia, Bulgaria, Tenerife şi Spania. Ca urmare a cererilor mari, agenţiile de turism se aşteaptă însă ca tarifele pentru aceste destinaţii să crească cu 10 procente.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că războiul din Libia anulează vacanţele a aproximativ 10.000 de români care-şi făcuseră rezervare în acest an pentru Egipt sau Tunisia.

Turcia, în topul preferinţelor românilor

„Lumea este mai reticentă. În ultima vreme, nu am mai făcut rezervări pentru Egipt şi Tunisia, iar cei care aveau programate vacanţele au ales alte destinaţii. Cele mai căutate sunt Turcia, Spania, Tenerife“, a precizat Cristian Bărhălescu, patronul agenţiei Icars Tours.

Ca urmare a numărului mare de solicitări pentru Turcia, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism atrag atenţia că tarifele pentru Turcia şi Grecia vor creşte cu aproximativ 10 procente. „Nu reluăm pachetele pentru zonele de conflict până nu se stabilizează situaţia. Toţi s-au reprofilat şi, atât românii, cât şi turiştii din Vest aleg ca destinaţie de vacanţă Turcia. Ne aşteptăm ca preţurile să crească chiar şi cu 10 procente“, a spus Corina Martin.

Dacă acum un sejur în Turcia, cu cazare la hotel de cinci stele costă 465 de euro, agenţiile de turism se aşteaptă ca preţurile să se majoreze cu 10 la sută.

CITEŞTE ŞI: ROMÂNIA VA PARTICIPA LA RĂZBOIUL DIN LIBIA CU FREGATA FERDINAND

VEZI AICI CU CE NAVĂ PARTICIPĂ ŢARA NOASTRĂ LA RĂZBOI

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite