Războiul declaraţiilor. Mihai Petre, consilier PDL: „Referendumul a picat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul PDL Mihai Petre spune că prezenţa reală la vot nu a depăşit 35%, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a anunţat că aceasta a fost de peste 50 la sută plus 1.

Deşi iniţial Biroul Electoral Central Judeţean anunţase că va face publice rezultatele luni la ora 16.00, procesul a fost blocat la cererea Consiliului Judeţean Constanţa. Organizatorii referendumului au solicitat ca numărul de votanţi să fie calculat după datele de la recensământ. „Am cerut să se facă calculul după datele actuale, nu după cele din anul 2002 furnizate de Ministerul de Interne prin Seviciul de Evidenţă Informatizată a Populaţiei“, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Replica a venit imediat din partea PDL, printr-un comunicat de presă semnat de consilierul Mihai Petre. „După multitudinea de nereguli semnalate în cursul zilei de ieri, probabil că prezența reală la vot nu a depășit 35%. (…)Orice minte limpede realizează că referendumul de ieri nu poate fi raportat la rezultatul recensământului, ci doar la listele electorale în baza cărora el s-a derulat, potrivit Legii 3/2000.“, se arată în comunicat.
Consilierul PDL cere demisia de onoare preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite