Ramazan cu tătari şi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie care ilustrează viaţa islamică în Statele Unite şi-a propus să îi apropie pe musulmanii din Dobrogea de cei de peste ocean într-o zi de sărbătoare: prima zi din Luna Ramazan, luni, 1 august.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR), alături de Ambasada SUA la Bucureşti, Centrul Cultural American şi Muftiatul Cultului Musulman din România.

Prima cină de Iftar

Ambasada SUA la Bucureşti a fost reprezentată de consilierul politic Micah Savidge. Acesta a venit şi cu date despre relaţiile dintre musulmanii din SUA şi populaţia de alte confesiuni: „Am fost uimit să aflu că prima cină de iftar din istoria Americii a avut loc cu mult, mult timp în urmă. La data de 9 decembrie  1805, reprezentantul tunisian Mellimelli a fost invitat la Casa Albă pentru a lua cina «cu precizie după apusul soarelui» cu preşedintele Thomas Jefferson. În special în ultimii 15 ani, cinele de iftar au devenit din ce în ce mai populare între oficialii americani“.

O scurtă inscursiune în istoria tătarilor a făcut şi gazda evenimentului, preşedintele UDTTMR, Varol Amet: „Suntem un exemplu de comunitate unită, paşnică, deschisă şi prosperă“.

Citeşte în  de astăzi câte familii dintr-o localitate constănţeană au primit ajutoare!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite