Raiffeisen Bank, sub învinuire pentru favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii constănțeni au pus sub învinuire Raiffeisen Bank, ca persoană juridică, acuzația fiind cea de favorizarea infractorului. Acțiunea vine ca urmare a operațiunii de marți când, trei angajați ai băncii, în frunte cu șeful agenției băncii din Tomis III au fost luați, cu mascații din sediu.

Anchetatorii au spus că banca nu a respectat o ordonanță de poprire pe conturile firmei SC Di Angeli Mixt SRL Constanța, administrată de Mihai Cristian.

Administratorul este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală iar procurorul ceruse prin ordonanță blocarea conturilor firmei, pentru a se putea recupera prejudiciul cauzat statului prin neînregistrarea operațiunilor financiare în contabilitate.

Mihai Cristian a reușit însă să scoată din conturi toți banii, în speță 200.000 lei, cerând transferul banilor din contul blocat în altul. Când polițistul care instrumentează cazul a venit la bancă ca să ceară explicații cu privire la dispariția sumelor poprite, șeful agenției Raiffeisen l-a aruncat afară, pe ușă, cu ajutorul agenților de pază.
Ofițerul, polițist în cadrul Serviciulului Poliției Transporturi Maritime a sesizat Parchetul care a dispus marți începerea urmăririi penale, pentru favorizarea infractorului.

Angajații care l-au ajutat pe suspect să obțină banii din conturile blocate riscă, de asemenea, să fie puși sub învinuire pentru complicitate.
”În cazul descinderilor de la Constanța, banca a luat masurile impuse de către autorități. Întrucat banca are o raspundere, inclusiv față de clienții săi, iar măsurile care afectează conturile clienților nu pot fi luate decât cu respectarea strictă a legii, nu înțelegem amploarea acțiunii intreprinse de către autorități.

Băncii și angajaților ei nu le-a fost prezentat niciun document, cu ocazia descinderii”, este punctul de vedere al băncii.



Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite