Constanta: Update/Atleta care aleargă spre Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Update/Atleta care aleargă spre Rai
Constanta: Update/Atleta care aleargă spre Rai

Astăzi, Lisa Maria este înmormântată. Familia fetei de numai 13 ani vrea ca şoferul vinovat să ajungă în spatele gratiilor. Pentru că el este cadru militar, rudele se tem că Justiţia nu va face dreptate în acest caz.

Colegii de clasă şi cei de la CS Farul ai Lisei Maria Ţiecar s-au adunat ieri la locuinţa familiei îndurerate. Adolescenţii au depus flori, coroane şi au aprins lumânări pentru sufletul colegei care a plecat dintre ei. Îndurerată, mama Lisei, Felicia Cănciulescu, înconjurată de rude, prieteni şi vecini, se uită la câteva fotografii cu singurul ei copil.

„Îi plăcea foarte mult să se pozeze. Avea o pasiune pentru aşa ceva şi asta se vede din pozele pe care le făcea. Era un copil cuminte şi era ascultătoare“, spune mama adolescentei în timp ce îşi şterge lacrimile din ochii umflaţi de la prea mult plâns.

Adolescenta purta numele de familie al părinţilor mamei, nume care stă scris şi pe crucea din lemn aşezată în holul blocului.

Omul cu relaţii a depus plângere

Şoferul care a comis tragedia este cadru militar, iar familia fetei este intrigată de faptul că poliţiştii nu le-au dat prea multe amănunte despre el.

 „Nu au vrut să ne spună. Ne este teamă că acel om nu va plăti pentru ceea ce a făcut. Am înţeles de la anumite persoane că are relaţii şi ne aşteptăm la orice“, spune tatăl Lisei, Florin Cănciulescu. Se pare că şoferul, Iulian Moise (35 de ani), este ofiţer în cadrul Marinei Militare. El are permis de conducere categoria B din anul 2006 şi nu a mai avut accidente rutiere sau probleme în trafic. 

Locul unde s-a produs tragedia este foarte aproape de locuinţa familiei Cănciulescu, iar Iulian Moise a fost scăpat de furia părinţilor de către jandarmii care lucrează în apropiere.

 „Am aflat că a depus plângere împotriva noastră pentru că l-am agresat şi vrea să scoată certificat medico-legal. După fapta pe care a făcut-o, el vroia să mă duc să-mi cer scuze că mi-a omorât copilul?“, spune Felicia Cănciulescu.

„El se poate întoarce acasă, ea niciodată“

La Şcoala Nr. 20, unde învăţa Lisa, colegii au făcut în clasă un panou pe care au pus poze cu ea. Copiii sunt îndureraţi pe pierderea colegei şi prietenei lor. „Îmi este dor de ea. Chiar dacă şoferul va fi pedepsit pe măsură, el oricând se mai poate întoarce acasă la cei dragi, însă ea niciodată“, spune Veronica Lupu, cea mai bună prietenă a Lisei.

Alţi colegi de-ai fetei sunt şi ei sceptici în ceea ce priveşte pedeapsa pe care o va primi şoferul responsabil de tragedia produsă. „Suntem siguri că nu se va face dreptate pe deplin. Oamenii legii sunt corupţi şi ea nu are nicio vină că a vrut să traverseze pe trecerea de pietoni şi nici nu poate să mai spună asta“, declară Cezar Petru, un alt coleg al adolescentei.

O viaţă luată şi o carieră terminată

Lisa Maria şi Nicoleta Lungu, cele două victime ale accidentului de pe Bulevardul IC Brătianu, practicau atletismul la Clubul Sportiv Farul şi făceau parte dintr-o grupă de juniori.

„Lisa încă nu ajunsese să facă performanţă, dar îi plăcea foarte mult să alerge pe pistă. Nicoleta avea mai multe diplome de la diverse competiţii de juniori şi era o tânără speranţă. Rămâne de văzut dacă îşi va reveni complet în urma acestui accident şi dacă va mai avea tăria să practice acest sport“, spune antrenoarea feteleor, Evelina Lisenco.

Filmul morţii

Duminică, Lisa Maria Ţiecar plecase împreună cu alte două prietene până la magazin. Ea şi Nicoleta Lungu se ţineau de mână în momentul în care s-au angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, iar cealaltă prietenă a lor a rămas cu un pas în urmă.

Cele două fetele nu au mai apucat să observe maşina Skoda care venea cu viteză după cum spun martorii. Tragedia s-a petrecut sub privirea îngrozită a fetei care le însoţea. În stare de şoc, ea a fugit imediat acasă să-şi anunţe părinţii.

Lisa a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean Constanţa şi a murit după aproximativ 14 ore, când inima ei a încetat să bată. Nicoleta este acum internată în Secţia Pediatrie a spitalului. Tânăra nu-şi aminteşte nimic din cele întâmplate şi nici nu i s-a spus că prietena ei a murit.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite