RAJA Constanţa: „Strada Traian nu se surpă din cauza pierderilor de apă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile se acuză reciproc pentru craterele formate pe strada Traian, în timp ce blocurile din zonă riscă să se prăbuşească.

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) dă vina pe Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa, locuitorii imobilelor care stau să cadă îl învinovăţesc pe edilul plecat în vacanţă pentru situaţia – limită cu care se confruntă. Pare să fie un scenariu tragicomic. În realitate este vorba despre situaţia critică a imobilelor de pe strada Traian, care s-a surpat din nou.


Ce spune Inspectoratul de Stat

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii spun că strada se surpă din cauza pierderilor de apă, infiltrate în sol. „Întreţinerea umidităţii este realizată de pierderile din reţelele edilitare, lucru pe care eu l-am reclamat permanent de la apariţia primelor probleme în zonă“, declara ieri Gigi Chiru.

„Expertizele recomandă inspecţia reţelelor edilitare, zona cu risc major este cea situată între blocurile A4 şi A7 de pe strada Traian“, a completat reprezentantul ISC.

Ce spune RAJA

„Suntem stupefiaţi de afirmaţiile directorului Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii prin care se arată că strada şi zona Traian se surpă din cauza pierderilor din reţelele edilitare“, se arată într-un comunicat de presă remis de RAJA.

„Afirmaţiile făcute sunt nefondate şi arată încercarea eşuată de a găsi un ţap ispăşitor“, se apără reprezentanţii Regiei de Apă. „În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, dacă ar fi existat pierderi, locatarii ar fi trebuit să simtă olfactiv acest lucru imediat“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al  RAJA Constanţa.

În timp ce autorităţile au început războiul declaraţiilor, primarul constănţean se relaxează în Papua Noua Guinee, într-un concediu fără plată.

În cazul unui dezastru, autorităţile se pregătesc să evacueze strada Traian.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite