Punctele de prim ajutor de pe litoral, controlate de ministerele Turismului şi Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile, serviciile de prim ajutor din toate staţiunile de pe litoralul românesc sunt inspectate de echipe mixte de control pentru a se verifica dacă există personal calificat şi o dotare corespunzătoare pentru intervenţii.

Echipele mixte formate din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Ministerului Sănătăţii şi ai Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România  inspectează centrele de prim-ajutor şi centrele de prevenţie, tratament medical şi salvamar.

Se verifică prezenţa în obiectiv a personalului calificat, precum şi dotarea tehnico-materială corespunzătoare - echipamente sanitare, medicamente, dezinfectante.

Se verifică şi starea de curăţenie a plajelor

 „Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului verifică personalul de prim-ajutor, asistenții și, acolo unde este cazul, medicii, precum și dotarea centrelor de prim-ajutor cu echipamentele necesare intervențiilor de prim-ajutor“, a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.

„Aceste controale fac parte din operațiunea anuală de verificare a capacității de intervenție în caz de urgență pe litoral, acțiuni care au demarat odată cu începutul sezonului estival. Acestea mai cuprind și alte măsuri preventive, precum verificări ale salvamarilor și curățarea plajelor de obiecte care pot provoca accidente, atât în zona de uscat, cât și sub apă", a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.

În luna iunie, Guvernul a alocat patru milioane de lei pentru plata salvamarilor și pentru serviciile de prim-ajutor de pe litoral. Suma alocată provine din fondul de rezervă pentru funcționarea serviciilor publice de salvare acvatică și a posturilor de prim-ajutor și va asigura plata acestor servicii pentru tot sezonul estival 2011.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite