Constanta: Proprietari ţepuiţi de constructorul Vectra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Proprietari ţepuiţi de constructorul Vectra
Constanta: Proprietari ţepuiţi de constructorul Vectra

După mai bine de doi ani, zeci de persoane care au plătit integral pentru o locuinţă  s-au unit să ceară să li se facă dreptate . Termenele de predare a apartamentelor au fost depăşite, iar clienţii vor să acţioneze în judecată firma. În replică, reprezentanţii societăţii susţin că îşi vor onora obligaţiile.

Câteva zeci de protestatari s-au adunat astăzi la unul dintre sediile societăţii. Ei au venit costumaţi cu jachete fluorescente, înarmaţi cu fluiere şi pancarte pe care au scris că îşi vor casele pentru care au plătit zeci de mii de euro.

Erau supăraţi foc pe conducerea firmei care, spun ei, îi tratează cu indiferenţă după ce le-a luat banii. Oamenii au strigat din toate puterile doleanţa pe care o au.

Noul ansamblu de locuinţe pentru care s-a plătit urma să fie ridicat în zona Energia, dar la mai bine de doi ani de când au plătit, clienţii au constatat că sunt tărăganaţi de la o lună la alta.

Uniţi pentru dreptate


„M-am împrumutat la bancă să fac rost de bani şi sunt dator următorii 12 ani“, a spus Andrei Roşca. Atraşi de preţuri convenabile, cumpărătorii au făcut tot posibilul să facă rost de bani şi unii spun că şi-au ipotecat alte bunuri, locuinţa părinţilor sau au fost giraţi de prieteni şi rude.

 Peste o sută de persoane s-au constituit în Asociaţia Păgubiţilor Vectra Constanţa şi aşteaptă noi membrii pentru că, spun ei, este vorba de vreo 600 de oameni care au păţit la fel.

 „Ne exprimăm dezamăgirea şi nemulţumirea faţă de modul umilitor în care am fost trataţi de cei care conduc Grupul Vectra. Au fost încheiate contracte , termenele au fost depăţite, iar firmele sunt în insolvenţă. Nu primim niciun răspuns, iar lumea este disperată pentru că au plătit integral pentru imobile“, a declarat preşedintele asociaţiei, Marian Sofronie.

Răspunsul constructorului

Reprezentanţii grupului Vectra s-au rezumat să spună că nu comentează acţiunile beneficiarilor şi au anunţat deschiderea unui centru de informare pentru clienţi.

„Singurele noastre comentarii le vom realiza prin finalizarea lucrărilor de construire“, au transmis aceştia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite