„Avem noroc cu un primar care merge prin cluburi şi face sporturi nautice“, spun hotelierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârf de sezon cu 5% mai mulţi turişti decât în 2010. Radu Mazăre pare a fi un brand mai credibil decât frunza Ministerului Turismului, fiind lăudat de hotelieri că promovează centrele de agrement din staţiunea Mamaia. 

Sezonul estival a început cu o scădere de 40% a numărului de turişti faţă de anul trecut, ajungând, în luna august, la o creştere cu 5% faţă de 2010, datorită ofertelor la pachetele cumpărate prin agenţii, anunţă patronatele din turismul de pe litoral.

100% grad de ocupare

Cel mai aglomerat weekend a fost 6 – 7 august, când s-a înregistrat un grad de ocupare de 100% pe toate unităţile hoteliere de pe litoral – hoteluri, vile, campinguri, apartamente în resorturi. 40.000 de autoturisme au intrat pe Autostrada Soarelui spre mare, conform datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Click aici pentru imagini din staţiunea Mamaia în vârf de sezon

image

Zile gratuite de vacanţă

„Programul Zile gratuite de vacanţă, lansat în luna iulie, a atras mai mulţi turişti pe litoral“, a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, care a specificat faptul că cea mai aglomerată staţiune rămâne Mamaia datorită programelor de divertisment, urmată de Costineşti. De altfel, potrivit patronatelor din turism, în Staţiunea Tineretului sezonul s-a redus la doar o lună din cauza examenelor elevilor şi studenţilor.

„Avem noroc cu un primar care face sporturi nautice, merge din club în club şi vede lumea că se poate face şi altceva în Mamaia decât plajă şi servit masa la terasă“, a declarat astăzi Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, în cadrul unei conferinţe de presă legată de situaţia de pe litoral în vârf de sezon.

Rămâne însă problema atragerii turiştilor străini spre litoralul românesc, după cum a specificat Mohammad Murad, noul preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. „10.000 de români au plecat la Viena să mănânce şniţel vienez. Cum să atragem nemţii să vină în România să mănânce sarmale?“, a spus Mohammad Murad.

Plin şi în sud

Chiar dacă patronatele din turism anunţau pentru începutul sezonului un grad de ocupare foarte mic şi pentru sudul litoralului, luna august a adus 50.000 de turişti în Mangalia, Saturn, Cap Aurora, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp. În Saturn gradul de ocupare este 100%, cu un număr de peste 13.000 de turişti.

De menţionat faptul că în sudul litoralului preţurile sunt la jumătate faţă de Mamaia şi Mamaia Nord.

Număr record de 200.000 de turiști pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite