Profesoară reţinută pentru că cerea bani sub ameninţare de la elevi: „Nu intraţi în Bacalaureat“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara Emilia Mărculescu a fost reţinută în flagrant delict
Profesoara Emilia Mărculescu a fost reţinută în flagrant delict

O profesoară de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“, din Medgidia, a fost reţinută aseară pentru trafic de influenţă după ce a cerut bani de la cel puţin 15 elevi din clasa sa. Este vorba despre Emilia Mărculescu, profesor de economie la liceul din localitate.

Femeia a fost reţinută aseară, chiar de la liceul unde preda. Surse din cadrul anchetei spun că a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 300 de lei pentru a interveni pentru promovarea unui examen.

Emilia Mărculescu era profesor titular la Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu. „Noi nu am primit nicio reclamaţie, nicio sesizare cu privire la activitatea acestui profesor. Oricum, şcoala nu este de acord cu astfel de practici, iar dacă a făcut aşa ceva trebuie să plătească“, a declarat prof. Maria Girip, directorul Colegiului Tehnic „Nicolae Titulescu“.

Update: Anchetatorii Direcţiei Generale Anticorupţie au arătat că flagrantul a fost organizat la reclamaţia mamei unei eleve care le-a spus că fiica sa a fost abordată de profesoară. Emilia Mărculescu i-ar fi spus elevei că dacă nu îi aduce banii până a doua zi, respectiv marţi, nu va putea intra în examenul de Bacalaureat, pentru că nu va putea obţine certificatul de competenţă profesională.

Anchetatorii au spus că dintr-o clasă de 18 elevi doar doi nu au achitat câte 300 de lei profesoarei. În schimb aceasta se angajase să îi ajute la proiectele de specialitate pentru contabilitate şi să le asigure promovabilitatea. Denunţătoarea se număra printre ultimii elevi care nu achitaseră respectiva sumă. Emilia Mărculescu a fost prinsă în flagrant delict şi ridicată chiar din liceu. Toţi elevii care i-au dat bani urmează să fie audiaţi.

Profesoara reţinută urmează să fie prezentată astăzi magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite