Procurorii o caută pe mama bebeluşului găsit în tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au o misiune grea: fac o anchetă în mai multe judeţe traversate de trenul în care a fost găsit cadavrul nou - născutului. La acest moment nu se cunoaşte dacă băieţelul găsit luni după-amiază mort în toaleta trenului accelerat Arad –Mangalia a fost ucis la naştere şi apoi abandonat. 

Descoperirea a fost făcută luni, în jurul orei 13.00, când mecanicii trenului 12822 au inspectat vagoanele pentru a vedea dacă pasagerii au distrus ceva.

Trupul nou -născutului a fost găsit în toaleta vagonului cu numărul 8, într-o geantă de umăr.  Personalul CFR a chemat-o pe femeia de serviciu. „Mecanicii aveau impresia că în geantă se află un câine mort. Am desfăcut sacul şi am văzut un cap de bebeluş“, a spus Ioana Purice femeia de serviciu.

Băieţelul era pus într-un sac negru din plastic şi băgat într-o geantă de rafie, alături de o pungă de detergent.

Anchetă în mai multe judeţe


Ancheta în acest caz este coordonată de procurorul Sadâc Zafer din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. „La acest moment nu putem stabili dacă s-a născut viu sau nu. Analizele histo-patologice vor fi gata abia peste o săptămână“, a precizat el.

Procurorul spune că este nevoit să facă o anchetă pe mai multe judeţe, toate traversate de accelerat, însă cel mai probabil va începe din Bucureşti unde, teoretic, se face curat în tren. „Dacă va fi găsită mama riscă să fie pusă sub  învinuire pentru ucidere din culpă sau omor calificat. Pedepsa este închisoarea“, a mai precizat Zafer.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite