Constanţa: Procurorii cer arestarea preventivă a violatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a propus magistraţilor arestarea preventivă a lui Suliman Tair, violatorul copilului de nouă ani din satul Văleni, comuna Dobromir.

Citiţi şi:


Procurorii au cerut astăzi arestarea lui preventivă pe o perioadă de 29 de zile, începând de astăzi şi până la data de 16 decembrie 2009.

„Prin procesul-verbal din  data de 17 noiembrie 2009, s-a început urmărirea penală faţă de inculpatul Tair Suliman sub aspectul comiterii infracţiunii de viol“, a declarat prim procurorul Adina Florea. Din mărturisirile făcute în timpul anchetei, duminică seara, Tair l-a acostat pe A. I., în vârstă de 9 ani, şi l-a ademenit să meargă împreună cu el în casa ciobanilor, unde a întreţinut relaţii sexuale anale cu acesta.

Băiatul a încercat să se apere şi l-a muşcat pe ciobanul de 18 ani de degetele de la mâna stângă. Cum a scăpat din mâinile violatorului, copilul a fugit acasă şi a povestit mamei sale prin ce a trecut. Femeia, disperată, a anunţat poliţia, ciobanul fiind reţinut pentru anchetă.

Probe împotriva ciobanului

„Materialul probator pe care se sprijină învinuirea ce se reţine în sarcina lui Suliman Tair este constituit din: plângerea şi declaraţiile părţii vătămate; procesul verbal de cercetare la faţa locului; procesul verbal de examinare medico-legală provizorie întocmit marţi din care rezultă că minorul A. I. prezintă leziuni de violenţă anale ce au putut fi produse în cazul unui act sexual anal recent“, a declarat Adina Florea.

Împotriva lui Suliman Tair mai sunt folosite ca materiale probatoare şi procesul verbal de examinare de către medicul legist a ciobanului, care a găsit muşcăturile făcute de copil la mâna stângă, dar şi faptul că ciobanul şi-a recunoscut vina.

Suliman Tair riscă o pedeapsă cu închisoarea de patru ani, iar datorită gravităţii faptei, a rezonanţei acesteia în societate, considerăm că lăsarea inculpatului în stare de libertate prezintă pericol pentru ordinea publică.

În prezent, inculpatul se află în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde urmează a fi citat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite