Probleme de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa este principalul mod de infectare, de aceea se recomandă să beţi numai apă îmbuteliată. Mai mult, apa de la robinet nu trebuie folosită nici măcar pentru spălarea fructelor şi legumelor.


Apa este principalul mod de infectare, de aceea se recomandă să beţi numai apă îmbuteliată. Mai mult, apa de la robinet nu trebuie folosită nici măcar pentru spălarea fructelor şi legumelor. De asemenea, atenţie şi la cuburile de gheaţă din băuturi, care pot fi făcute cu apa infestată. Căruia dintre noi nu-i place să guste tot felul de mâncăruri cât mai ciudate şi mai apetisante? Numai că anumite alimente ne pot face rău, fără să fie stricate. Specialiştii spun că alimentele care ne pot cauza diaree sau alte probleme digestive sunt salatele, peştele crud, carnea crudă sau insuficient gătită, legumele, fructele de mare sau fructele cu coajă. Diareea este cauzată, în general, de bacteria E. Coli, care se găseşte, de obicei, în apă şi alimente contaminate. De cele mai multe ori nu este nevoie de medicaţie, dar trebuie să avem grijă să ne hidratăm şi să restabilim sărurile şi mineralele pierdute.

Tratamentul diareei:
* Lichide în abundenţă: apă, sucuri, limonadă alcalină (limonadă normală, cu sare şi bicarbonat)
* Alimente uşoare: orez, pâine prăjită, măr copt; de evitat laptele şi băuturile ce conţin cofeină şi alcool, fructele şi legumele crude, condimentele şi alimentele prăjite.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite