Constanta: Primul caz de salvare pe mare din acest sezon estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Navele poliţiei de frontieră au ajuns primele la intervenţie pentru a salva cinci bucureşteni care ceruseră ajutor întrucât şalupa s-a defectat şi plutea în derivă din cauza valurilor înalte.

Chiar dacă nu intră în atribuţiile poliţiştilor de frontieră să intervină la salvarea de persoane aflate în pericol pe mare, adeseori ambarcaţiunile Grupului de Nave ajung primele în astfel de situaţii. Întrucât Poliţia de Frontieră dispune de aparatură modernă, se poate răspunde rapid situaţiilor dificile semnalate în larg.

 În fiecare vară, sunt înregistrate cazuri de salvare pe mare, iar intervenţia trebuie să fie rapidă pentru a nu se ajunge la pierderi de vieţi omeneşti.

 Primul caz din acest an a fost înregistrat, la sfârşitul săptămânii trecute, când cinci bucureşteni printre care şi un copil de 4 ani, au avut nevoie de ajutor. Ambarcaţiunea se afla în zona digului de nord al portului turistic Tomis şi imediat au fost trimise două ambarcaţiuni care au fost dirijate de lucrătorii de la Port Control.

Intervenţia a fost dificilă deoarece marea era agitată, valurile aveau o înălţime de peste trei metri, iar distanţa de dig era între 15 şi 20 de metri. Şalupa, care avea ambele motoare avariate, a fost remorcată în siguranţă până în portul Tomis. Cele cinci persoane aflate la bord, toate domiciliate în Bucureşti, nu au necesitat îngrijiri medicale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite