Constanţa: Primele oferte de sezon hibernal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Primele oferte de sezon hibernal
Constanţa: Primele oferte de sezon hibernal

La Bursa Litoral s-au stabilit tarifele pentru vara 2010. La Pavilionul Expoziţional Constanţa s-a desfăşurat ieri şi azi Târgul de Turism Bursa Litoral - Delta Dunarii 2010, unde se stabilesc tarifele de cazare pentru vara 2010 şi lista de oferte pentru sezonul rece.

Hotelierii, dar şi reprezentanţii ai agenţiilor de turism şi restaurante şi-au amenajat standurile la Pavilionul Expoziţional, unde ieri a fost inaugurat Târgul de Turism organizat de Asociaţia Litoral Delta Dunării.

La Bursa Litoral sunt înregistraţi peste 300 de participanţi, dintre care 79 de agenţii de turism şi 112 hoteluri de pe Litoral şi din Delta Dunării.

Deţinătorii unităţilor de cazare vor negocia tarifele de cazare pentru sezonul estival 2010, dar se gândesc şi la alte oferte pentru atragerea turiştilor la mare indiferent de vreme. Târgul găzduieşte şi o expoziţie de maşini de epocă şi un concurs de gastronomie unde au venit bucătari din mai multe ţări.

Rezervări din decembrie pentru la vară

„Dorim păstrarea tarifelor la acelaşi nivel cu cele de anul acesta şi încercăm să lansăm programul de rezervări timpurii mai devreme, din decembrie pentru care preţurile să fie reduse.

Trendul este păstrarea preţurilor, iar unele hoteluri merg pe o scădere cu 10%“, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

De aceeaşi părere sunt şi hotelierii care vor să îşi atragă clientela. „Este o bursă binevenită pentru că este o analiză a sezonului 2009 care a fost unul special din cauza crizei şi tendinţele arată că se vor păstra preţurile actuale“, a spus Saladin Ageacai, proprietarul unui hotel din Mamaia.

Vaporaşe pentru croaziere pe mare

La târg a fost prezentă şi ministrul Turismului, Elena Udrea, care a recunoscut că mai sunt multe de făcut pe litoralul românesc. „Este nevoie de reorganizarea urbanistică a staţiunilor, de întreţinerea spaţiilor verzi şi mai ales de investiţii în agrement“, a declarat Udrea care a insistat pe sprijinirea turismului din sudul litoralului.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ţinut să precizeze că şi anul viitor turiştii vor avea parte de multe evenimente de distracţie cum au fost dansurile de samba, competiţii aeriene şi pe apă. El a mai spus că se va construi şi o pasarelă în Mamaia, iar cel puţin patru vaporaşe cu 80-100 de locuri vor oferi turiştilor plimbări pe mare până la Mangalia şi chiar până în Delta Dunării.

Oferte de sărbători

Unii hotelieri au venit la târgul de turism şi cu primele oferte pentru sărbătorile de iarnă. Crăciunul la un hotel de 4 stele din Mamaia costă 200 de lei de persoană cu o cină care include printre altele: chifteluţe, tobă, sărmăluţe, pomana porcului, cozonac, plăcintă şi băuturi.

Pentru masa de Revelion se plătesc 300 de lei şi se oferă tartine cu caviar şi manciuria, somon cu lămâie, frigărui de creveţi, salate, piept de raţă cu portocale şi tort. La un alt hotel, tot de 4 stele, un sejur de patru zile cu cină festivă ajunge la 924 de lei de persoană cu o şedinţă de saună gratuită.

Cu 18% mai puţine încasări

La bilanţul sezonului turistic care abia s-a încheiat, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a ieşit în scădere cu 18% a cifrei de încasări decât anul trecut. „Totuşi, în contextul crizei economice, situaţia este peste aşteptări“, a ţinut să precizeze Corina Martin, şefa ANAT. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite