Constanta: Primele contracte de plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porţiunile de plajă au fost împărţite potrivit unei ordonanţe de urgenţă, iar preţurile sunt cuprinse între 4 şi 9 lei fără TVA pentru metrul pătrat. 20.950 de lei este preţul chiriei pe anul 2009. Hotelierii vor trebui să întrețină plajele şi să ofere condiţii dintre cele mai bune turiştilor.

Primul contract a fost semnat ieri cu SC Mamaia SA care deţine hotelul Mamaia din staţiune şi care va plăti prin contractul de închiriere 20.950,75 de lei fără TVA pentru o suprafaţă de 2.262,5 mp pe întreg sezonul estival. În total zece contracte au fost întocmite pentru a fi semnate între hotelieri şi Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), cu hotelurile Mamaia, Savoy, Venus, Ambasador, Complex Azur, Palm Beach, Naţional, Lido, Patria, Unirea şi Victory.

„Este vorba de dosarele care aveau documentaţia completă şi sperăm ca în Mamaia să finalizăm în următoarele trei zile, dar e posibil să mai rămână câteva libere“, a declarat şeful DADL, Laurenţiu Marin. Hotelierii vor avea obligaţia să întreţină plajele, să nu le subînchirieze şi să ofere condiţii corespunzătoare. „Vom face o plajă specială cu şezlonguri şi parasolare, module şi corturi de joacă pentru copii, dar şi toalete ecologice .

Nu am făcut încă un calcul al investiţiei, dar sperăm să avem mână bună fiind primii care am semnat contractul de închiriere“, a declarat şi Vasile Dobre, directorul Complexului Mamaia. Sectoarele au fost măsurate şi vor fi împărţite şi pentru agenţii economici care organizează competiţii sportive şi de agrement. „Sunt şi solicitări care nu se încadrează, cum ar fi pizzerii, şi nu le pot lua“, a adăugat reprezentantul Apelor Române.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite