Miting cu petarde şi fumigene la Constanţa! Sute de oameni au participat la proteste GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Haiducilor, condusă de Nicolae Mavrodin, cel care a participat şi la mitingurile anterioare, a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţie pentru a derula zilnic mitinguri, între orele 8.00 şi 23.00.

UPDATE ORA 23.15 Mitingul a luat sfârşit în jurul orei 22.30. Discuţiile celor care au fost în faţa Prefecturii s-au mutat pe reţelele de socializare. Cei mai mulţi îşi manifestă indignarea vizavi de faptul că peste 1.500 de tineri şi-au anunţat participarea pe Facebook, însă doar câteva sute au fost la faţa locului.

UPDATE ora 21.45 Manifestanţii cântă imnul naţional al României şi continuă scandările.

UPDATE ora 21.15
Operatorul de la Pro TV a fost lovit cu un ou aruncat de unul dintre manifestanţi. Organizatorii mitingului au luat iniţiativa de a confisca toate ouăle cu care veniseră câţiva protestatari şi de a le preda jandarmilor. Prin mulţime şi-au făcut apariţia şi nelipsiţii hoţi de buzunare, figuri cunoscute constănţenilor deoarece îşi fac veacul prin autobuze. 

image

UPDATE ora 20.45 Doi tineri au fost luaţi de jandarmi şi duşi în dubele Jandarmeriei pentru a fi legitimaţi. Forţele de ordine au anunţat în repetate rânduri că dacă protestul este civilizat şi non-violent, nu vor interveni peste manifestanţi, ci doar îi vor supraveghea pentru a nu degenera acţiunea de protest.

Click aici pentru Galerie Foto

image
image
image

UPDATE ora 20.30 La ora actuală sunt peste 500 de persoane, foarte multe tinere, care participă la mintingul de protest din faţa Prefecturii Constanţa. Spiritele s-au încins, demonstranţii au aruncat cu petarde şi fumigene, astfel că la faţa locului au sosit şi echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. „Băsescu, lângă Ceauşescu!“, „Să iasă prefectul!“, strigă  oamenii. Manifestanţilor li se împarte ceai cald şi chiar sandvişuri.

Click aici pentru Galerie Foto

image
image
image

UPDATE ora 19.30 La protestul de la Prefectura Constanţa, manifestanţii adunaţi în număr mare scandează lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale: „Jos Guvernul!“, „La puşcărie, Băsescu, la puşcărie!“, „Vrem o ţară ca afară!“, „Demisia!“, „Afară cu curvele din ţară!“, „Bucureşti, luptă, Bucureşti!“, „Piticul şi cu chiorul ne-au distrus poporul!“, „Libertate!“, „Băse şi amanta lui sug bugetul Statului!“, „Ieşi afară, javră ordinară!“

Anunţul de aprobare a mitingurilor zilnice a fost făcut astăzi de primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a ţinut să le spună „Bravo“ românilor care au ieşit în stradă. „Nu înţeleg de ce îi fugăresc şi îi bat jandarmii. Protestele mă fac să mă simt mândru că sunt român! Băsescu cel democratic şi anticomunist i-a luat la bătaie în fiecare zi“, a declarat Mazare. Edilul-şef a precizat că se va alătura protestatarilor „când va fi cazul“.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite