Prima zi de plajă pe litoral. Vezi aici ce fac turiştii în Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plajele de pe litoral au fost pline astăzi: sute de turişti au dat o fugă la mare, pentru week-end. Cei mai curajoşi nu s-au sfiit să facă şi o baie, deşi temperatura apei mării nu a depăşit 15 grade.

Cu mic cu mare, turişti sau constănţeni în ziua liberă, au pus stăpânire pe plaje. Au scos prosoapele din dulapuri şi costumele de baie din sertare şi au venit să facă prima plajă pe acest an.

Au încins o partidă de fotbal pe nisip

image

Unii s-au mulţumit să stea la soare ca să prindă primul „bronz“, alţii au încins o partidă de volei sau de fotbal în slip, profitând de faptul că afară erau 23-25 de grade Celsius.

  Marea avea doar 15 grade

Chiar dacă apa este încă rece, turiştii au considerat că e păcat să rateze şansa de a face o baie. „Am venit pentru week-end, din Târgovişte. Nu aveam cum să vin la mare şi să nu intru în mare. Apa e destul de rece dar te obişnuieşti cu ea“, a spus Florin (20 de ani), Târgovişte.

Cei mai curajoşi s-au încumetat să facă baie în mare

Fetele au renunţat la inhibiţii încă din prima zi, ca să prindă un „bronz“ complet, atrâgând priviri admirative din partea tinerilor. Din când în când tinerele s-au aventurat şi ele în apă, dar doar la mal, cât să-şi răcorească trupurile încinse de razele fierbinţi ale soarelui. „Chiar nu e rece apa. E bună“, a spus Florentina (23 de ani) din Galaţi. Ea a venit împreună cu familia, doar pentru sfârşitul de săptămână şi plătesc pentru o noapte de cazare 120 de lei.

Fetele au venit să prindă primul bronz

image
image
image



Vremea bună a adus bucurie şi celor mici. Alexandru şi Robert (5 ani) au venit pentru câteva zile la mare, împreună cu părinţii, din Craiova. Mai norocoşi, craiovenii nu au plătit cazarea pentru că au un prieten cu apartament în Constanţa.  Băieţeii au profitat de ocazie ca să construiască castele din nisip şi să se zbenguiască în voie pe plajă.

Bucurie mare pe capul celor mici: părinţii i-au lăsat să se joace în nisip

Agenţii economici au mirosit imediat oportunitatea şi au scos şezlongurile pe nisip. Dacă la intrarea în staţiune pentru o zi pe şezlong plăteşti 5 lei, la jumătatea Mamaiei tariful ajunge la 150 de lei /zi.

Clipe de relaxare la Marea Neagră

Ca urmare turiştii s-au putut relaza pe nisip cu tot „confortul“, mai puţin cel al umbrelelor de soare, rămase încă în depozit  Meteorologii anunţă zile frumoase de plajă şi pentru săptămâna care urmează.
 

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite