Prima şcoală pentru salvamari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şcoală din România pentru pregătirea salvatorilor va dispune de un bazin de înot, săli de curs şi de sport, dar şi de un turn unde scafandrii se vor putea antrena în condiţii cât mai apropiate de realitate.

Aceasta va fi construită pe malul lacului Tăbăcărie, între biserica Sfântul Mina şi centrul de distracţie Gravity Park, locaţia fiind atribuită de Primăria Constanţa, care a considerat că este cel mai bun loc pentru pregătirea cursanţilor.

Decizia a fost luată, deşi construcţia va face să dispară o suprafaţă însemnată de spaţiu verde din parc. Pe timpul verii, poziţionarea şcolii pe malul lacului va permite desfăşurarea de cursuri de canotaj şi canoe.


Peste 500 de candidaţi

Proiectul este sprijinit şi de Blocul Naţional Sindical (BNS), care îi va ajuta pe şomeri şi pe tinerii absolvenţi să se recalifice. „La centru se pot înscrie cei care şi-au pierdut temporar serviciul sau pe o perioadă mai lungă de timp şi li se oferă posibilitatea descoperirii de noi competenţe“, a
afirmat vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurca. Şi absolvenţii se vor putea înscrie la cursurile care vor dura patru luni, după care vor primi o diplomă de calificare.


Vor fi pregătiţi 422 de salvamari şi 144 de scafandri care vor putea lucra în domeniul turistic, dar şi în misiuni de scufundări unde sunt necesari profesionişti.


Cursurile vor fi gratuite, iar iniţiatorii proiectului spun că cei din afara judeţului vor beneficia de cazare şi masă gratuite. Înainte de a absolvi, cursanţii vor susţine probe teoretice, dar şi una practică, întrucât vor merge pe malul mării pentru a demonstra că sunt capabili să salveze vieţi omeneşti aflate în pericol.


Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite