Constanţa: Prietena Lisei-Maria vrea să revină pe pistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Lungu se luptă acum pentru cariera sa în atletism. Supravieţuitoarea tragicului accident de pe trecerea de pietoni din cartierul Palas dă semne de însănătoşire. Cu toate acestea, tânăra are tibia piciorului drept fracturată în trei locuri.

Atleta, în vârstă de 14 ani, legitimată la Clubul Sportiv Farul, a început recuperările la o clinică din Constanţa cu ajutorul camerei hiperbare.

„Evoluţia ei este bună, durerile au încetat, nu o mai doare, aşteptăm să se vindece. Mai are două şedinţe, după care se întrerupe acest ciclu. Aşteptăm zece zile după care vom da gipsul jos şi începem cu kinetoterapie. Sub genunchi vom mai ţine gipsul pentru protecţie“, a declarat medicul Bogdan Cristian Ion.

Această recuperare cu oxigen hiperbar o va ajuta pe adolescentă să-şi revină mai repede şi îi va permite reluarea circulaţiei imediată pe linia de fractură.

„Osul începe să se caluseze din prima zi de la repunerea în poziţia normală, accelerând vindecarea osoasă, ceea ce însemnă reducerea numărului de zile în care pacientul trebuie să ţină gipsul şi reducerea numărului de zile de kinetoterapie“, a mai spus medicul.

„Ea a avut un înger păzitor“

La câteva zile după accident, Nicoleta vroia să îşi vadă prietena. Mama ei a evitat să îi spună ce s-a întâmplat cu Lisa-Maria Ţiecar pentru a nu face o depresie.

Tot ceea ce ştia era că Lisa se află la câteva saloane distanţă. Adolescenta a aflat din întâmplare că prietena ei cea mai bună a murit, dintr-un mesaj pe care l-a citit întâmplător pe telefonul mamei.

„Eu sper ca ea să se facă bine. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a lăsat-o în viaţă. A avut un înger păzitor. Va fi nevoie de recuperare, o recuperare foarte lungă“, a spus mama Nicoletei, Mariana Lungu.

Nicoleta este elevă la liceul Sportiv şi vrea să-şi revină cât mai repede, pentru a putea să-şi continue antrenamentele. Visul ei este să devină o mare sportivă şi nu vrea să renunţe la acest lucru.

Tânăra a adunat mai multe diplome şi medalii, fiind văzută ca o tânără speranţă a atletismului. O parte dintre diplome sunt puse pe un panou din holul Şcolii nr. 20, unde învăţa împreună cu Lisa. 

Şoferul a vrut să se declare nebun

 Şoferul, Iulian Moise, căpitan în cadrul Unităţii Militare 022003 Constanţa, a încercat să susţină că fetiţele au alergat pe trecere, dar existau prea mulţi martori care să infirme acest lucru.

„A încercat să se declare nebun. Oricum el a recunoscut în faţa noastră că nu a pus nici măcar un metru de frână. Dacă nu a vrut să colaboreze cu noi, vom acţiona pe cale legală pentru că altfel nu se poate“, a declarat mătuşa Nicoletei, Silvia Desculţu.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite