Preţul gigacaloriei la Constanţa rămâne de 150 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonul vehiculat în ultimele zile, potrivit căruia preţul gigacaloriei va creşte cu aproximativ 10%, începând cu prima zi a anului viitor, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Mircea Matei, a ţinut să clarifice situaţia.

El a declarat că preţul mediu local al gigacaloriei va fi mai mare în această iarnă faţă de sezonul trecut cu aproximativ 10%, dar acesta se aplică deja şi a fost majorat după creşterea TVA de la 19 la 24%, nepunându-se problema altei majorării din ianuarie 2011.

„Asta nu înseamnă că va creşte factura la încălzire în ianuarie 2011, întrucât toate facturile din octombrie au deja preţurile calculate după preţurile la care autorităţile facturează gigacaloria“, a subliniat Mircea Matei, pentru Mediafax.

150 de lei la Constanţa

Preşedintele ANRSC a confirmat şi preţul local pentru gigacalorie de 150 de lei, stabilit de către autorităţile locale constănţene, în timp ce pentru Botoşani preţul a fost stabilit la 183,5 lei.

Mircea Matei a mai precizat că politica autorităţilor locale este de a nu schimba preţul în timpul iernii, acesta fiind stabilit între sezoane, când aplicarea lui nu este resimţită de populaţie.

La începutul lunii octombrie, edilul Constanţei, Radu Mazăre a declarat că, în ceea ce priveşte căldura la iarnă, populaţia va plăti „în acceaşi manieră în care a plătit în aceşti ultimi 10 ani“. Cu alte cuvinte, primăria va subvenţiona 55%, iar Guvernul 45% pentru ca populaţia să suporte numai 150 de lei din costul real al agentului termic. „Pentru iarna viitoare, populaţia va plăti 150 de lei gigacaloria cu tot cu TVA. Preţul este puţin crescut din cauza TVA-ului de 24 la sută, dar şi al creşterii tarifului de furnizare de la producător, respectiv de la CET“, a declarat Mazăre.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite