Preşedintele Republicii Moldova, în vizită în tabăra de la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de copii din Republica Moldova au sosit azi-dimineaţă în Tabăra Internaţională de la Eforie Sud. Copiii vor sta în tabără până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Dintre cei 300 de copii, 200 provin din localităţile afectate de inundaţiile de la 7 iulie, iar 100 au fost recompensaţi astfel pentru rezultatele bune la învăţătură.

„Mă bucură faptul că după tragedia prin care aţi trecut aveţi posibilitatea să fiţi aici, la malul mării, la Eforie Sud. Săptămâna aceasta va fi ca un calmant“, le-a spus copiilor preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Preşedintele a zăbovit puţin peste o jumătate de oră în tabăra de la Eforie Sud. El a spus că se află pe litoralul românesc de câteva zile, iar astăzi se îndreaptă spre Moldova, pentru ca mâine să plece în Georgia, unde alţi 120 de copii din localităţile sinistrate petrec o săptămână de vacanţă.

Vizita preşedintelui i-a bucurat pe cei mici, care au făcut fotografii cu el, dar destul de obositoare, mai ales că abia sosiseră în tabără, erau obosiţi şi nemâncaţi. Cei prezenţi s-au putut bucura şi de un micro-recital al formaţiei El Negro.

Cazarea celor 300 de copii din Republica Moldova este asigurată de Ministerul de Externe prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite