Presa engleză despre sânii mai mici ai unei mari sportive, constănțeanca Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca Simona Halep a decis în urmă cu doi ani, pe când avea 17 ani, că nimic nu-i poate sta în cale atunci când vine vorba despre ambiţia de a deveni o jucătoare de top în tenis. După ce a suferit o intervenţie chirurgicală de micşorare a sânilor, tenismena a urcat fulgerător 450 de locuri în clasamentul mondial.

Simona Halep a câştigat lejer ieri prima rundă a meciului împotriva sârboaicei Bojana Jovanovski, în celebra competiție de la Wimbledon. Pe lângă acest succes, presa din Marea Britanie face mare caz despre decizia sportivei din Constanţa de a-şi micșora sânii pentru a scăpa de durerile de spate, dar şi pentru a-şi îmbunătăţi jocul. „Când a ţâşnit pe scenă ca şi campioană la juniori la Openul Franţei din 2008, pieptul voluptos al domnişoarei Halep a atras atenţia unui număr mare de admiratori din partea masculină. Dar ea a decis că nu este confortabil şi avea dureri de spate şi îi îngreuna mişcările pe teren, rămânând pe locul 500 în clasamentul internaţional. După operaţie, adolescenta din România a petrecut câtva luni odihnindu-se înainte de a-şi relansa cariera în vara trecută“, titrează Daily Mail.

Acelaşi ziar mai scrie şi că tenismena a cerut părerea fanilor săi înainte de intervenţia chirurgicală, iar aceştia au insistat ca ea să nu se opereze, dar decizia fusese deja luată. „Viteza mea de a reacţiona se înrăutăţise, iar sânii mei deveniseră incomozi“, a mărturisit sportiva, citată de cotidianul englez.

Acum, la 19 ani, românca a început să culeagă recompensele deciziei de micşorare a sânilor. Una dintre ele este şi victoria lejeră pe care a obţinut-o în faţa adversarei sale, Bojana Jovanovski, de 19 ani, cu 6-1, 6-2.

Sportiva și sălbaticii

Clasată pe locul 58 în clasamentul mondial, sportiva originară din Constanța joacă acum pentru prima dată la Wimbledon, considerat cel mai vechi și cel mai prestigios turneu de tenis din lume. Performanța ei sportivă trece însă aproape neobservată pe lângă vestea operației de reducere a sânilor.
Cel puțin așa stau lucrurile în comentariile online la articolul publicat de cotidianul englez Daily Mail, din care răzbate dezamăgirea fanilor: unul vede în reducerea sânilor o blasfemie („breast reduction = slapping God in the face“), altul nu-și crede ochilor și se lamentează inutil și patetic („why, o, why?“). „C-așa e-n tenis!“ - vorba lui Toma Caragiu. Din nefericire, se pare că lumea e plină de comentatorii „sportivi“ fără pic de sportivitate în replicile lor.
Din fericire, printre comentarii mai scapă și câte unul pertinent: „Această tânără ar trebui aplaudată pentru că a făcut toate sacrificiile pentru a-și îmbunătăți jocul“. Într-o lume subjugată de aparențe, doar performanța merită toate aplauzele noastre. Mai ales când se bazează pe muncă și sacrificiu personal! (Mădălin Roșioru)

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite