Preotul Traian Chircu din Mangalia ameninţă cu greva foamei în faţa CSM-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşmarul preotului Traian Chircu a început în urmă cu doi ani, când Capela Militară din Mangalia a fost trecută în regim civil şi intrată în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Atunci, părintelui care o păstorea i s-a retras dreptul de administrare şi cheia de la lăcaş.

Nici până astăzi preotul Traian Chircu nu a aflat cauzele care au stat la baza acestui transfer, cu atât mai mult cu cât el a fost preotul paroh şi cel care a pus umărul la ridicarea bisericii de la temelie. Mai mult, în 2008, odată cu aducerea Brâului Maicii Domnului la mangalia, preotul Traian Chircu a primit Crucea Patriarhală din partea Preafericitului Daniel, devenind astfel primul preot din ţară care a primit o astfel de distincţie.

Părintele şi-a căutat dreptatea la instanţa civilă, iar mâine are loc o nouă înfăţişare. Dacă până în prezent nu i s-a făcut dreptate, părintele susţine că va începe să protesteze faţă de modul în care magistraţii înţeleg să îşi facă treaba. „Mâine va fi procesul, iar o primă formă de protest va fi aceea de a nu mă mai prezenta. O voi lăsa pe judecătoarea Denisa Breşug să judece cum doreşte ea“, spune preotul Chircu. El a depus o plângere împotriva magistratului constănţean la Consiliul Superior al Magistraturii şi spune că dacă nu se vor lua mpsuri în acest sens, ultima sa formă de protest va fi greva foamei.

„Voi merge până la CEDO, dacă este nevoie, pentru a mi se face dreptate. Această judecătoare a avut o atitudine ostilă faţă de mine. Nu m-a lăsat să scot niciun cuvânt, în timp ce reprezentantul Arhiepiscopiei a vorbit mereu. Cel mai sigur a fost plătită pentru că Preasfinţitul nu mai are influenţă politică în zonă“, mai acuză preotul militar.

El spune că pedeapsa pentru faptul că s-a opus trecerii Capelei Militare în administrare civilă a fost caterisirea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite