UPDATE Premierul Emil Boc, huiduit la Constanţa. A fugit de jurnalişti pe uşa din spate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa au sosit, de dimineaţă, liderii Partidului Social Democrat Liberal (PDL) de la centru, premierul Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga, pentru a alege noua conducere a organizaţiei judeţene. Aproape 100 de protestatari au boicotat alegerile.

UPDATE După ore de dezbateri, Paul Brânză şi Gigi Chiru au primit câte 238 de voturi fiecare, iar Mircea Banias, care a asigurat interimatul la preşedinţia Biroului Permanent Judeţean Constanţa a acumulat 222 de voturi. Urmează a doua rundă de alegeri.

La aflarea rezultatului, Mircea Banias s-a ridicat şi a părăsit sala. „Nu comentez nimic“, a declarat Banias înainte de a ieşi din sală.

Liderii de la centru ai portocaliilor au ajuns la punctul de întâlnire cu ceva vreme înainte de ora stabilită: 10.00. Au coborât în sala de şedinţe abia după 35 de minute pentru că membrii de partid din judeţ s-au lăsat aşteptaţi.

Între timp, afară, sindicaliştii, supravegheaţi îndeaproape de forţe impresionante de ordine, scandau „Hoţii!", „Incompetenţă şi nesimţire guvernamentală - Lichele!", „Boc şi acoliţii lui să se ducă dracului!“. Ei sunt de părere că noul Cod al Muncii nu este altceva decât o formă de sclavagism modern şi au cerut votarea moţiunii de cenzură.Discursul de început a fost ţinut de premierul Emil Boc.

Replică de după pupitru

Deşi nu a dat ochii cu sindicaliştii de la Blocul Naţional Sindical, CNSLR Frăţia şi Cartel Alfa care protestau în faţa Casei de Cultură, de la pupitru Boc le-a transmis însă că noul Cod al Muncii, motivul protestelor, nu este aşa cum îl văd ei.

„Scopul Codului Muncii este acela ca oamenii să-şi găsească mai uşor un loc de muncă, iar angajatorii să angajeze mai uşor. Patronii care utilizează munca la negru sunt pasibili de amendă penală sau închisoare. Sindicatele îşi dau seama că noul Cod al Muncii este favorabil angajaţilor, dar le este teamă că îşi pierd unele privilegii şi avantaje pe care le-au avut în ultimii 20 de ani. Ar trebui întrebaţi dacă nu cumva în spatele protestelor sunt propriile lor interese“, a spus premierul Emil Boc.

El a mai dat asigurări că noul Cod al Muncii înseamnă mai mulţi investitori, iar undeva în a doua jumătate a anului înseamnă reducerea contribuţiilor la asigurările sociale.

Emil Boc a părăsit Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa la scurt timp după ce şi-a încheiat discursul. Premierul a evitat să dea ochii cu protestatarii din faţa instituţiei, fugind pe uşa din spate a clădirii şi refuzând să se oprească pentru a da vreo declaraţie presei. El s-a dus la mall pentru a face cumpărături.

Premierul, ajutat de SPP-işti să fugă pe uşa din spate

image

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a rămas până la sfârşitul alegerilor şi a jucat rolul de arbitru între cei patru candidaţi, care au inserat în discursurile lor critici la adresa contracandidaţilor. El a atras atenţia asupra faptului că lupta comună a portocaliilor constănţeni este împotriva cuplului Puiu Haşotti - Radu Mazăre. „Atenţie, nu va fi uşor! În politică, 30 cu 20 nu fac mereu 50. Pot să facă şi 80, dar şi numai 30 sau numai 20“, a spus Blaga.

Patru pentru un post

Şefia organizaţiei judeţene a PDL este disputată de Christian Gigi Chiru, Mircea Banias, Paul Brânză şi Nicolae Ciucă. Fiecare şi-a prezentat echipa şi aşteaptă votul celor prezenţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite