Constanta: EXCLUSIV: Premianta pentru care nu sună clopoțelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: EXCLUSIV: Premianta pentru care nu sună clopoțelul
Constanta: EXCLUSIV: Premianta pentru care nu sună clopoțelul

La 13 ani, Mihaela Loredana Cristia nu a putut merge nicio zi la școală. Din cauza unui handicap fizic, frumusețea de fetiță, cât un nod de mică, nu învață cu ceilalți copii. Și în fiecare an, Mihaela este răsplătită pentru munca ei cu premiu.

Nu ştie ce înseamnă emoţia primei zile de şcoală. Nu a auzit niciodată cum sună clopoţelul. Nu a făcut nicio năzbâtie în curtea şcolii.

De trei ani, învăţătoarea vine acasă la Mihaela Loredana Cristia din Hârșova de două ori pe săptămână, să-i predea lecţiile. De astăzi, fata este elevă în clasa a IV-a.

Zilele cât o săptămână

Miercurea şi vinerea, Sebastiana Şerban, institutor la şcoala din Dulgheru, o învață pe Mihaela tot ce ar trebui să știe la școală. Fetiţa de 13 ani, cu trup de copil, este trecută în catalog la clasa doamnei învățătoare, care îi este și nașă. Pentru munca de acasă, ea primeşte calificative întocmai ca şi ceilalţi copii.

„În clasa I, învățătura i s-a părut o glumă“, povesteşte Sebastiana Şerban. Învățătoarea este plătită la oră pentru munca sa, iar lecțiile cu fetița sunt o provocare la care muncește cu sufletul îndoit. Ar vrea-o pe Mihaela în clasă, alături de alți copii.

Și fetița tânjește după asta. Dar trebuie să se mulțumească acum cu lumea ei din care fac parte doar cei mai apropiați.
Deși îi plac musafirii, Mihaela este timidă și puțin comunicativă. Zâmbește însă plină de viață la fotografii

 De după ochelarii puternici, ochii mari și frumos conturați vorbesc tot ce fetița nu îndrăznește. Despre joacă, despre libertate, despre o viață normală.

Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite