Constanţa: Pregătiri pentru masterate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Pregătiri pentru masterate
Constanţa: Pregătiri pentru masterate

Absolvenţii de facultate au la dispoziţie în acest an 82 de programe de master. La Universitatea „Ovidius“, pentru anul universitar 2009-2010 sunt disponibile 3.174 de locuri cu taxă şi 650 fără taxă pentru studii de masterat.

La Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice a fost introdus în acest an un program nou: „Managementul instituţiilor de cercetare istorică şi socio - politică“.

„Cei care ale un astfel de master studiază de la managementul instituţiilor până la gestionarea crizelor şi conflictelor din zona Mării Negre, comunicare, relaţii publice. Este un program nou pe piaţa învăţământului constănţean“, a explicat conf. univ. dr. Mariana Cojoc, prodecanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice. Pentru acest program de master sunt disponibile aproximativ zece locuri bugetate şi 25 de locuri cu taxă.

Master de management al turismului religios

La Facultatea de Teologie există două masterate introduse anul trecut: „Studii religioase şi juridico-canonice ale celor trei religii monoteiste (mozaică, creştină şi ebraică)“ şi „Managementul turismului religios“. „Un astfel de program de master era necesar, mai ales că la Constanţa îşi are sediul şi filiala naţională a forumului celor trei religii monoteiste. Avem aici un centru musulman, dar şi o comunitate evreiască. Studenţii sunt interesaţi de un astfel de program de masterat“, a declarat prof. univ. dr. Teodosie Petrescu, decanul Facultăţii de Teologie.

În ceea ce priveşte studierea managementului turismului religios, prof. Petrescu a declarat: „Am găsit de cuviinţă să avem un astfel de program, pentru că în Dobrogea avem multe locuri turistice nepuse încă în valoare“. Cele două programe de masterat durează patru semestre. Pentru a calcula media de admitere, se ia în considerare media de absolvire a anilor de studiu, în proporţie de 80%, şi media examenului de licenţă, în proporţie de 20%. La Facultatea de Litere, sunt disponibile patru programe de master, dintre care unul introdus anul trecut: „Comunicare şi discurs intercultural în spaţiul european“.

Taxe cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei

Taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 2.000 de lei (la Matematică) şi 5.000 de lei anual (la Arte). La Istorie şi la Medicină taxa este de 2.200 de lei, la Teologie şi la Drept masteranzii trebuie să plătească 2.500 de lei, la Ştiinţe Economice - 2.400 de lei, la Psihologie - 2.900 de lei, la Educaţie Fizică şi Sport, Medicină Dentară şi Inginerie Mecanică - 3.000 de lei, la Litere - 3.200, La Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole - 3.340 de lei, la Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului - 3.400 de lei, iar la Construcţii - 4.000 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite