Constanţa: Pregătiri pentru Class One Grand Prix

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Pregătiri pentru Class One Grand Prix
Constanţa: Pregătiri pentru Class One Grand Prix

Bărci în competiţie cu elicopterele Flying Bulls Aerobatics. Cea mai spectaculoasă competiţie de ambarcaţiuni de mare putere, Romanian Class One Grand Prix, se apropie de start. De ieri au început ample operaţiuni de curăţare a lacului Siutghiol.

Traseul pe care se vor întrece concurenţii va suporta o modificare faţă de anul trecut. Cele două tururi lungi de circuit au fost mutate în partea de nord a lacului, spre oraşul Ovidiu.

Premieră mondială pe litoralul românesc

Elementul de noutate pentru ediţia din acest an este că în cursul zilei de sâmbătă, 29 august, în acelaşi timp cu desfăşurarea competiţiei de bărci va avea loc şi un show aerian oferit de elicopterele echipei Flying Bulls Aerobatics. A doua zi, turiştii şi nu numai vor putea admira acrobaţiile aeriene ale elicopterului BO-105, pilotat de renumitul Rainer Wilke, care se va afla în competiţie cu una dintre ambarcaţiunile înscrise la Class One Romanian Grand Prix.

Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanţa, împreună cu reprezentanţii firmei Power Marine au început ieri dimineaţă pregătirile pentru cea de-a treia ediţie a cursei de şalupe Romanian Class One Grand Prix care se va desfăşura în perioada 28-30 august. Bugetul de la competiţia din acest an se ridică la aproape 1.500.000 de euro, sumă provenită de la Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Power Marine şi diferiţi sponsori.

Stuful a fost înlăturat de pe marginea lacului

Echipaţi cu utilaje de tăiere, muncitorii DADL au început de la primele ore ale dimineţii să taie şi să încarce în maşini stuful de pe marginea lacului. Cu această ocazie, directorul DADL, Laurenţiu Marin, a declarat: „În momentul de faţă ne-am pus de acord cu reprezentanţii Power Marine să facem două lucruri deodată, tăiem stuful de pe lac şi totodată să creăm vizibilitate pentru constănţenii care vor urmări show-ul de pe malul lacului. În prezent, obstacolelele, adică pietroaiele care se aflau în apă, au fost scoase de cei de la Power Marine. Noi ne-am propus să tăiem stuful pe o suprafaţă de 1,5 hectare“.

Primii bolizi pe apă care vor participa la circuitul românesc de Formula 1 pe apă au sosit deja la Constanţa, urmând ca până vineri, 21 august să ajungă toate ambarcaţiunile. „Primii sosiţi sunt cei din Dubai, care îşi vor începe curând antrenamentele, se vor acomoda cu apa şi îşi vor regla motoarele. În plus, faptul că aleargă pe apă dulce nu le displace deloc“, a adăugat Ionuţ Barbu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite