Constanta: Pensionarii protestează în faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Pensionarii protestează în faţa Prefecturii
Constanta: Pensionarii protestează în faţa Prefecturii

Vârstnicii au pregătit şi un memoriu cu revendicările pe care le au şi prin care cer respectarea mai multor legi care privesc drepturile pensionarilor. În acelaşi timp, ei resping introducerea sistemului de co-plată în domeniul sanitar.

Pensionarii se vor aduna astăzi de la ora 10.00 în faţa Prefecturii Constanţa, dar protestul nu va dura mai mult de un sfert de oră.

„Suntem în vârstă şi vrem ca să atragem atenţia că este nevoie de ameliorarea vieţii pensionarilor. Nu vom scanda şi nu vom face gălăgie pentru a nu deranja activitatea instituţiilor“, a declarat liderul de sindicat, Ioan Toma.

 El a precizat că proteste vor avea loc în toată ţara şi vor fi depuse memorii cu revendicările pensionarilor. Vârstnicii cer respectarea Legii 250/2007 privind valoarea punctului de pensie, Legea 218/2008 privind majorarea punctului de pensie pentru grupele I şi II de muncă.

Sindicaliştii mai resping şi indexarea pensiei în funcţie de rata inflaţiei sau introducerea sistemului de co-plată, o iniţiativă a Ministerului Sănătăţii.

„Suntem nemulţumiţi că preşedintele României are pe masă o lege privind familiile de pensionari care locuiesc în imobilele retrocedate şi pe care nu o promulgă“, a mai spus Ioan Toma.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite