Prefectul vrea referendum la Cernavodă. Primăriţa Mariana Mircea se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul anului 2009, mai multe persoane din Cernavodă au iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru declanşarea unui referendum pentru schimbarea primarului Mariana Mircea. Atunci, edilul a făcut o plângere la parchet împotriva acelor persoane, însă rezultatul a fost în favoarea lor: neînceperea urmăririi penale.

Încurajat de acest rezultat, prefectul judeţului Constanţa Claudiu-Iorga Palaz anunţă începerea procedurilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului Cernavodă. „Întrucât justiția a dispus neînceperea urmăririi penale în acest dosar, apreciind că niciuna dintre infracțiunile de care i-a acuzat Mariana Mircea pe Marian Cadiu, Ioan Costache, Luminița Costache și Nicolae Sorin Costache nu se confirmă, demersul acestora este perfect legal. După cum se arată și în rezoluție, nu a rezultat niciun argument prin care să se adeverească faptul că presupuşii făptuitori au instigat pe cineva la ură pe temei de apartenență politică sau la alte atitudini negative în rândul cetățenilor orașului. Prin urmare, vom demara, conform legii, procedurile de organizare a referendumului pentru demiterea primarului din Cernavodă“, a declarat Palaz.

Primarul Mariana Mircea ripostează

Edilul din cernavodă susţine însă că un referendum nu se poate organiza decât în condiţiile legii. „Referendumul de la Cernavodă nu se poate organiza deorece se bazează pe nişte liste  false. Exista cca. 100 de declaraţii scrise ale cetăţenilor oraşului Cernavodă si semnate de aceştia, prin care se reclamă faptul că, în mod nelegal, au fost folosite datele personale şi contrafăcute semnăturile din listele depuse la Instituţia Prefectului“, susţin reprezentanţii Primăriei Cernavodă.

„Prefectul Judeţului Constanţa trebuie să înceteze orice manifestări de natură a aduce atingere funcţiei pe care o ocupă în prezent şi care ar determina, într-o apreciere corectă a legii, un regim de abuz de putere, incompatibilitate şi conflict de interese. Domnul Prefect a fost nemulţumit de faptul că nu a făcut faţă discuţiilor din cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi la ieşirea din sală a declarat că va declanşa referendum la Cernavodă“, a declarat edilul din Cernavodă Mariana Mircea.

Consideraţi demersul prefectului ca fiind unul abuziv?

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite