Prefectul este împotriva unificării muzeelor din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Istorie din Constanţa
Muzeul de Istorie din Constanţa

Prefectul de Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa de a unifica muzeele din judeţ sub aceeaşi conducere logistică şi financiară.

Palaz a cerut astăzi Tribunalului Constanţa – Secţia Comercială, Contencios-Administrativ şi Fiscal anularea Hotărârilor 241/2010 şi 242/2010 adoptate de Consiliul Judeţean Constanţa. Hotărârile propuse spre anulare privesc aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, respectiv pentru Muzeul de Artă Constanţa.

„Apreciem că cele două acte administrative încalcă prevederile Legii 311/2003, a muzeelor şi a colecţiilor publice, republicată, cu modificările ulterioare, întrucât Consiliul Judeţean Constanţa nu a solicitat Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor avizul necesar oricărei astfel de reorganizări. Odată înregistrat pe rolul Tribunalului acest proces, actele administrative sunt suspendate de drept şi nu-şi mai produc efectul.” a declarat prefectul judeţului Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite