Prefectul clatină scaunul de primar al Mangaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Tusac
Claudiu Tusac

Deşi a fost demis de prefectul Claudiu Palaz, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, refuză să plece din Primărie. Primarul Claudiu Tusac a fost eliberat luni din funcţie de prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, prin Ordinul nr. 773/14.11.2011 pe motiv de incompatibilitate.

tribuţiile de edil urmează să fie preluate de viceprimarul Constantin Filimon.
Decizia s-a luat în urma raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care solicitase procurorilor să-l cerceteze pentru fals în declaraţii. Primarul Claudiu Tusac nu a menţionat în declaraţia sa de interese faptul că în 2008 a fost reprezentant al Consiliului Local al RAJA Constanţa şi SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia“.

Primarul care nu se lasă


Primarul Mangaliei spune că nu va lua în seamă decizia prefectului şi va merge la muncă ca şi până acum. „Eu cred că este o decizie politică. Cred că fostul primar Zanfir Iorguş vrea să distrugă oraşul. Eu, de când sunt primar, am iniţiat mai multe programe: pachete pentru pensionari, elevii şi cadrele didactice circulă gratis pe mijloacele de transport în comun. Marina din Mangalia cred că poate să rivalizeze cu orice port turistiv din Vestul Europei. El vrea să distrugă tot“, spune primarul. Recent au început şi lucrările de anvelopare a blocurilor. Pe lângă acestea, primăria urmează să renoveze trotuarele, iar cu fonduri europene se vor demara lucrările de refacere a infrastructurii în Neptun şi Olimp.

Edilul spune că recent s-au făcut sondaje în care Zanfir Iorguş a scăzut mult în preferinţele oamenilor, în timp ce el se apropie de 50%.

Runda a doua

Nu este primul meci dintre prefect şi primarul din Mangalia. La finele lui 2009, primarul Tusac a mai fost eliberat din funcţie pentru o scurtă perioadă, tot pe motiv de incompatibilitate, fiind repus în funcţie în ianuarie 2010. „Acum îi voi face plângere pentru al doilea abuz în serviciu. Îi voi cere 10 milioane de euro, o avere, bani pe care îi voi împărţi cetăţenilor din Mangalia. Şi o să cer să ne verifice averile – şi pe a mea, şi pe a lui!“, a spus Claudiu Tusac. El spune că nici nu a apucat să conteste decizia ANI, că termenul expiră pe 27 noiembrie şi că era normal să-l lasă să uziteze toate căile de atac legale.

Citiţi ce grupare politică îl „curtează“ pe Tusac şi ce planuri de viitor are primarul în de astăzi!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite