Prefectul a atacat hotărârea privind constituirea comisiei de evaluare şi analiză a riscului nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atacat în contencios-administrativ Hotărâtea 121 adoptată de Consiliul Județean Constanța în ședința din data de 22 martie 2011, privind constituirea comisiei de evaluare și analiză a riscului nuclear la nivelul județului Constanța.

Prefectul este de părere că această comisie se suprapune cu organisme cu atribuții precise, stabilite prin OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, și anume comitetul național și comitetele județene pentru situații de urgență.

„Repet ceea ce am afirmat și altădată: președintele Consiliului Județean ia hotărâri pe lângă lege și persistă în această greșeală, chiar dacă îl sancționăm de fiecare dată. Îi reamintesc faptul că managementul situațiilor de urgență este un domeniu cu reglementări stricte și cu legislație specifică, din care rezultă o serie de norme de drept cu caracter imperativ“, a declarat prefectul județului Constanța.

Întâlnirea comisiei


Primăria oraşului Cernavodă a programat pentru mâine, de la ora 13.00,  prima şedinţă a Comisiei de evaluare şi analiză a riscului nuclear la nivelul judeţului Constanţa. Pe ordinea de zi a şedinţei se află aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei şi calendarul întâlnirilor şi analiza documentelor ce necesită consultarea în vederea evaluării şi analizei riscului nuclear.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite