FOTOGALERIE Poveştile Europei, spuse de elevii constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de elevi de la 34 de şcoli din judeţ au defilat în consumele tradiţionale ale statelor membre şi candidate ale Uniunii Europene. Ei au înviat tradiţia şi personajele din poveştile Europei. Vikingii, Mica Sirenă, Degeţica şi Crăiasa Zăpezii au vizitat platoul Prefecturii, de Ziua Europei.

Au îmbrăcat costumele populare ale statelor Uniunii Europene şi au înviat obiceiurile şi tradiţiile din fiecare ţară. Elevii din 34 de şcoli au spus împreună „La mulţi ani, Europa!", astăzi, de ziua bătrânului continent.

image
image

Maşina timpului, din fructe şi legume

Elevi şi dascăli s-au întrecut în talent şi imaginaţie într-o expoziţie de sculpturi din fructe şi legume.

image
image

Maşina timpului din vânătă, cu roţi din morcovi şi faruri din măsline, girafe din cartofi şi morcovi, maimuţe cu trup de ţelină, cu urechi şi gură din portocale, ochi din cireşe şi mâini din banane, corabie din castravete cu pânze din frunze de varză, pompier din ceapă cu pălărie din cotor de vânătă şi corp din măr au putut fi admirate toată ziua la standurile de pe scările prefecturii. Aşa au încercat cei mici să ne îndemne să mâncăm sănătos.

image


Preşcolarii de la Grădiniţa Amicii au prezentat un dans polka, iar elevii Şcolii nr 7 Remus Opreanu au dat viaţă vikingilor şi personajelor scriitorului Hans Christian Andersen din Danemarca. Fiecare şcoală a avut un stand de unde cei interesaţi au putut afla tradiţiile şi obiceiurile culinare din fiecare zonă.

image
image
image

În dar un porumbel alb

Copiii au fost încântaţi de surpriza prefectului. Claudiu Iorga Palaz a oferit elevilor porumbei albi, semn al păcii, pe care i-au eliberat la un semnal dat. „Sunteţi viitorul Europei şi ne bazăm pe dumneavoastră. La mulţi ani, Europa!", a spus prefectul Constanţei.

image
image

Elena Frâncu, şefa Direcţiei Judeţene de Sport Constanţa, le-a urat copiilor „sănătate": „Suntem la picioarele voastre, copii. Să fiţi sănătoţi şi fericiţi!".

image

Explozie de veselie şi ţipete

image

Un moment drag copiilor a fost acela când prefectul i-a îndemnat să ţipe cât de tare au vrut. „Aici prefectul este şeful şi puteţi să ţipaţi de bucurie cât de tare vă ţin plămânii", a spus Palaz.

image
image
image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite