Constanţa: SENZAŢIONAL: Porumb copt la foen în Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: SENZAŢIONAL: Porumb copt la foen în Vama Veche
Constanţa: SENZAŢIONAL: Porumb copt la foen în Vama Veche

Vânzătorii de porumb din staţiunea Vama Veche folosesc o metodă inedită de a prepara porumbul copt.

După ce pun ştiuleţii pe grătar, oamenii plimbă un uscător de păr peste aceştia, spre mirarea muşteriilor, care se opresc în drum ca la spectacol. „Folosim feonul ca să nu mai facem vânt cu un carton pentru a înteţi focul. E mai comod aşa”, a explicat Cristina, una dintre vânzătoarele care folosesc uscătorul la porumb. Femeia spune că noua metodă are mai multe avantaje.

Pe lângă faptul că o scuteşte de efortul de a da permanent din mână în timp ce întoarce ştiuleţii, utilizarea uscătorului de păr pentru înteţinerea jarului este eficientă, mai ales pentru că nu împrăştie funinginea din grătar pe produse. Vânzătoarea este din Mangalia şi vinde porumb fiert şi copt în Vamă în fiecare zi. Potrivit acesteia, porumbul copt se bucură de succes în rândul clienţilor.
La aceeaşi tonetă se comercializează şi porumbi fierţi, iar din ambele  tipuri de reţetă cea mai anevoioasă este cea a porumbului fiert. „Se fierbe  uneori şi o oră şi jumătate, spre  deosebire de porumbul copt, care stă pe grătar cam patru-cinci minute”, spune Cristina.

Porumbul făcut la foen se vinde ca pâinea caldă
„Asta este noua metodă de a face porumb fiert?”, întreabă un client, amuzat de unealta neobişnuită. Totuşi, îşi cumpără un porumb şi pleacă mulţumit. „Nu mă deranjează, ce mi se poate întâmpla? Nu ştiu exact de ce fac asta. Poate usucă porumbul pentru a fi mai gustos. Am mai trecut pe lângă un individ care proceda la fel”, a spus un alt turist.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite