Portretul actorului Jean Constantin a fost dezvelit la Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de localnici din Techirghiol au participat la dezvelirea portretului actorului Jean Constantin, organizată astăzi în deschiderea festivalului „Scena lu’ Tănase“, din oraş. Lucrarea este realizată în mozaic și marmură.

Manifestarea dedicată actorului Jean Constantin a deschis șirul festivităților de la Techirghiol. Timp de trei zile, în perioada 22 - 24 iulie, orașul Techirghiolul va fi gazda Festivalului de umor „Scena lui Tănase“.

În cadrul festivalului sunt programate și expoziții de fotografii umoristice, concursuri de scriere și interpretare de epigrame și fabule, precum și o noapte a devoratorilor de comedie.  Turiștii sunt invitați să admire și expoziția de caricaturi pe care caricaturiștii Leonte Năstase și Lucian Zaharia le-au realizat în această dimineață ad-hoc, în cadrul festivității.

Manifestarea este parte a unui proiect cultural cu fonduri europene, realizat în cadrul POR (Programului Operaţional Regional), în valoare de 200.000 euro, în cadrul aceleiaşi finanţări urmând să se înscrie şi Zilele oraşului Techirghiol, de la sfârşitul lunii august, dar şi simpozionul pe teme medicale care va avea loc în aprilie anul viitor.

„Jean Constantin, un actor atât de îndrăgit, care a descreţit zeci de ani frunţile românilor, nu este străin de Techirghiol. Aici s-a născut, aici a primit titlul de cetăţean de onoare, iar,  de la trecerea lui în nefiinţă Teatrul de Vară îi poartă numele în urma unei hotărâri a Consiliului Local“, a declarat Adrian Stan, primarul din Techirghiol.





Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite