Constanţa: Poluarea cu păcură, stopată cu ciment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Poluarea cu păcură, stopată cu ciment
Constanţa: Poluarea cu păcură, stopată cu ciment

Scafandrii constănţeni vor munci în următoarele zile la epava Paris pentru a cimenta spărturile prin care se scurge păcura din nava scufundată în urmă 14 ani. Ei depind însă şi de starea vremii, care s-a înrăutăţit şi ar putea provoca alte spărturi. Citeşte şi: Autorităţile amână scoaterea păcurii din epava Paris Scafandrii au astupat din nou găurile epavei

Materialele folosite vor fi rezistente pentru mai multe luni spun reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Potrivit acestora, costurile sunt mai mici întrucât scafandrii vor fi plătiţi ca pentru o zi obişnuită de muncă.

Comandamentul Operaţional de Depoluare Marină întrunit ieri la Prefectura Constanţa a luat în calcul mai multe variante pentru stoparea poluării şi scoaterea celor peste 200 de tone de păcură din epava Paris.

Acoperirea navei cu pietriş nu ar fi împiedicat scurgerea produsului petrolier, iar o explozie controlată ar putea afecta rezistenţa digului.

Mai citeşte:
Scafandrii intervin din nou la epava Paris după ce peste noapte a fost furtună pe mare
Risc de poluare masivă în mare

Măsuri ieftine

„Varianta cea mai ieftină este scoterea combustibilului din tancurile navei. Se vor face oferte către firme specializate“, a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Printre acestea se află ARSVOM, Midia Marine Terminal, Grup Servicii Petroliere, Multraship şi Smith. Acestea dispun de echipamente speciale pentru scoaterea păcurii.

„Am obturat găurile existente şi urmează o cimentare rapidă. Pentru a fi mai rezistentă lucrarea se vor monta capace metalice şi cauciucuri care opresc deversarea păcurii în mare“, a spus Dorel Onaca, şeful ARSVOM.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite