Şeful Poliţiei Române: „Poliţiştii vor da examene ca să-şi păstreze locurile de muncă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Constanţa, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa a explicat procedura după care poliţiştii afectaţi de restructurări îşi vor pierde sau îşi vor păstra locurile de muncă. Structurile de combatere a criminalităţii organizate nu vor fi restructurate.

„Din Constanţa vor fi disponibilizaţi 35 de poliţişti. La nivel naţional sunt aproximativ 1300“, a spus şeful Poliţiei Române. Restructurările vor începe în perioada imediat următoare, însă cei care-şi vor pierde locurile de muncă vor fi selecţionaţi după o metodă aparte.

„În formaţiunile afectate de restructurări se vor susţine examene pentru funcţii. De exemplu într-o organigramă ar putea fi zece candidaţi, din vechea schemă şi doar şase posturi din cea nouă“, a explicat Liviu Popa. În cazul în care locurile nu vor fi ocupate, acestea vor fi scoase la concurs a doua oară.

Procedura este  destul de complicată: poliţiştii îşi vor câştiga dreptul de a îşi păstra un loc de muncă susţinând un examen, un interviu şi vor fi supuşi unei evaluări personale şi profesionale. Toate examenele vor fi filmate. „Sunt oameni care nu au ce căuta în acest sistem. Ar fi de dorit ca aceştia să plece singuri“, a mai spus chestorul Popa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite